Uncategorized

Poziv na sudjelovanje na simpoziju

Simpozij ‘Queering Knowledge: Intimacies, Spaces, Affects’

Simpozij ‘Queering Knowledge: Intimacies, Spaces, Affects’

Centar za rod i politiku Sveučilišta u Beogradu, Odjel ženskih i rodnih studija u Rutgersu, Sveučilište u New Jerseyju i Program ženskih, rodnih i studija seksualnosti Sveučilišta u Washingtonu pozivaju na poslijediplomski simpozij o feminističkoj kritičkoj analizi “Queering Knowledge: Intimacies, Spaces, Affects“.

Na simpoziju će se obrađivati interdisciplinarni pristupi koji istražuju mogućnosti queer koncepta znanja i queer paradigme proizvodnje znanja i njegove cirkulacije. Konkretno, simpozij će se baviti načinima na koje su različite normativne odredbe reflektirane u paradigmama moći i znanja koje produciraju “queer teme”.

Simpozij će se održati u Dubrovniku od 25. do 29. svibnja 2015. godine. Organizatori/ce potiču aktivnu participaciju i rasprave koje će povezati različite discipline, od humanističkih i društvenih znanosti, umjetnosti, političke teorije, kulturnih studija, filozofije i slično.

Prijaviti se mogu kandidati i kandidatkinje s diplomom diplomske razine i/ili trenutni studenti i studentice na doktorskom studiju.

Organizacijske institucije nisu u mogućnosti platiti sudjelovanje, no Sveučilište u Dubrovniku nudi nekoliko stipendija za kandidate/kinje iz Srednje i Istočne Europe, o čemu možete pročitati ovdje.

Zainteresirani/e kandidati/kinje trebaju poslati svoj životopis i kratko motivacijsko pismo (do 250 riječi) u kojem će objasniti svoj interes za sudjelovanjem na studijeroda@fpn.bg.ac.rs, navodeći “Dubrovnik 2015” u naslovu maila.

Rok za prijavu je 19. prosinca 2014., a prijaviti se možete ovdje.