Uncategorized

Živa muzika predstavlja

Austra u Močvari!

Austra u Močvari!

17.06.2015 @ Klub Močvara

Austra je započeta kao solo projekt kantautorice Katie Stelmanis koja pod tim imenom nastupa još od 2009. godine, da bi se tijekom godina razvila u trio koji čine još Dorian Wolf i Maya Postepski (mnogima vjerojatno poznata iz ranih dana TR/ST). Klasično obrazovana sopranistica, Stelmanis na debitantskom albumu ‘Feel it Break’ iz 2011. predstavlja zanimljiv spoj elektronske glazbe i tradicionalnog pjevanja koji će nastaviti istraživati i na sljedećim radovima.

Kao utjecaje navodeći glazbenike u rasponu od Puccinija preko Debussyja do Nine Inch Nails, Austra stvara jedinstvenu goth pop glazbu dramatične atmosfere i osjećaja većih od života. Njihov mračni synth izričaj privukao je usporedbe s izvođačicama kao što su Zola Jesus, Bat for Lashes i – naravno – neizbježnom Kate Bush. O tome koliko su kul pak dosta dobro govori i činjenica da im je Grimes bila predgrupa. Na albumu ‘Olympia’ iz 2013., snimljenom u punoj bendovskoj postavi, još se više ističe utjecaj klupske glazbe rezultirajući kolekcijom emocionalno nabijenih ali i poprilično plesnih pjesama. Posljednji EP ‘Habitat’ predstavio je originalnu kombinaciju nešto eksperimentalnijeg zvuka i koketiranja s berlinskim technom.

Austra svojim izdanjima promovira ideju tolerantne i otvorene pop glazbe, kojom se nerijetko bavi i u video spotovima. Bend trenutno priprema nove materijale, stoga ćemo imati i ekskluzivnu priliku čuti još neobjavljene stvari izvedene u šesteročlanoj live postavi. Kažu da vole biti na turneji i svirati u različitim zemljama (tipa istočnoeuropskim), tako da se možda i ne šokiraju kada vide ekstatičnu publiku!

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosit će 75 kuna, a na ulazu 90 kuna. Pretprodaja kreće uskoro.

http://www.austramusic.com || https://www.facebook.com/austraofficial

http://zivamuzika.hr  || https://www.facebook.com/zivamuzika