Uncategorized

Kulturpunktova novinarska školica čeka na vas!

Kulturpunktova novinarska školica čeka na vas!

I ove godine KURZIV – Platforma za pitanja kulture, medija i društva organizira edukacijski program pod nazivom Svijet umjetnosti.

Kako bi pridonio usavršavanju autora u području novinarstva, posebice onih koji prate kulturu, KURZIV – Platforma za pitanja kulture, medija i društva organizira edukacijski program pod nazivom Kultupunktova novinarska školica – Svijet umjetnosti. I ove godine program Školice se kroz seriju predavanja usredotočuje na suvremene vizualne i izvedbene umjetničke prakse, kulturne i medijske politike. U radioničkom segmentu program je usmjeren na upoznavanje i usvajanje vještina u pisanim i zvučnim formama novinarskog izražavanja.

Program, u trajanju od listopada 2015. do veljače 2016., održavat će se u net.kulturnom klubu mama i klubu Booksa.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani u dobi od 20 do 30 godina (studenti, zaposleni, nezaposleni…), odnosno svi oni koji žele usavršiti svoje novinarske vještine i saznati više o različitim aspektima suvremene vizualne umjetnosti. Polaznici ne moraju imati novinarskog iskustva. 

Prijava treba sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime, kratki životopis (do 150 riječi) motivacijsko pismo (do 1800 znakova), autorski osvrt na neko događanje u području kulture (od 1800 do 2700 znakova) te kontakt podatke (e-mail, broj mobitela). Prijave treba slati na adresu elektroničke pošte novinarska.skolica@gmail.com s naslovom “Prijava za novinarsku školicu”, najkasnije do 17. rujna. Sva pitanja također možete postaviti na adresu elektroničke pošte.

Ovaj edukacijski program je besplatan za sve.