Uncategorized

Plesom protiv nasilja

Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama

Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama

Kao i prethodnih godina, i ove godine će 14. veljače od 11 sati građani i građanke imati priliku plesati protiv nasilja nad ženama i djevojčicama. ‘Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama‘ globalni je događaj koji se odvija i u Hrvatskoj, pa ćemo i ove godine plesati u Zagrebu na Cvjetnom trgu.

Četvrtu godinu za redom, Centar za ženske studije u suorganizaciji s udrugama civilnog društva:  Zajednice saveza osoba s invaliditetom – SOIH, Udruge žena Romkinja  – Bolja budućnost, CESI, Ženske sobe, Roditelja u akciji – RODA, Centra za mirovne studije, inicijative Gdje je ovdje ljubav, Organizacije mladih Status: M,  te žene iz gradskog Foruma žena SDP-a i Aktivna dva kotača priprema svjetsku kampanju Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama.

I ove godine želimo upozoriti na kontinuirano nasilje nad ženama i djevojčicama te povezati ženske udruge, udruge mladih muškaraca i sportaša, osobe iz kulturne i političke javnosti i medije u zajedničkoj borbi za svijet bez nasilja. Ovogodišnja tema kampanje vezana je uz nasilje nad najugroženijim skupinama – Romkinjama, ženama s invaliditetom, nezaposlenim ženama, izbjeglicama, a kampanjom želimo upozoriti na kontinuirano kršenje ženskih prava (radnih, reproduktivnih, etničkih, manjinskih, seksualnih).

Program će voditi Maja Sever i Milan Majerović Stilinović, a uz aktivistkinje i aktiviste sudjelovat će osobe iz umjetnosti, kulture i sporta.

Nastupaju: Mr. Lee & IvaneSky, Superoperateri, Bang Bang i mnogi drugi.

Pleše se i u Rijeci

U Rijeci će se One Billion Rising, pod nazivom “Rijeka ustaje!” održati u nedjelju, 14. veljače, u 12 sati, na Korzu (ispred Radio Rijeke), u organizaciji Udruge PaRiter i Udruge SOS telefon – Grad Rijeka. Ples će predvoditi članovi/ce plesnih skupina Magija, Beat, Lost In Wonderland i Flame.

Od 2012. godine, 14. veljače obilježava se V-Day, tijekom kojeg se diljem svijeta provodi akcija ‘One Billion Rising’ s ciljem ukazivanja na problem nasilja nad ženama kroz pjesmu i ples.

Dođite zaplesati protiv nasilja nad ženama!