Uncategorized

radionice od 2. do 7. rujna

MSU traži vodiče i vodičkinje

MSU traži vodiče i vodičkinje

MSU

Poziv Muzeja suvremene umjetnosti za vodiče i vodičkinje prenosimo u cijelosti. 

Pozivamo vas da nam se pridružite na izložbi KAKO ŽIVI NAROD – IZVJEŠTAJ O PASIVNOSTI – poučna izložba u osam cjelina umjetnice Kristine Leko i suradnika/ca (Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu, 8. 9. 2016. – 21. 10. 2016.) i pomognete nam u realizaciji edukativno-performativnog programa. 

Za sve zainteresirane organizirali smo radionice pod vodstvom umjetnice Kristine Leko, filozofkinje Ankice Čakardić i kazališne redateljice Anice Tomić. Kristina Leko će vas upoznati sa svojim umjetničkim radom, pomoći vam da odaberete one sadržaje prezentirane na izložbi koje smatrate osobito važnima te vas naučiti kako potaknuti posjetitelje na promišljanje, razgovor i raspravu. Ankica Čakardić će vam pomoći u kritičkoj analizi i tumačenju sadržaja, dok će vas Anica Tomić naučiti kako nadvladati i kontrolirati tremu od javnog nastupa, na koji način zadržati koncentraciju grupe te kako artikulirano i jasno iznositi činjenice i pritom ostati zanimljiv.

Želite li pokušati utjecati na promjenu društvenih odnosa u svojoj zemlji, stvoriti od nje društvo iz kojeg se ne bježi? Ili mislite da je sve u redu, baš ovako kako je? I da živite u najljepšoj zemlji na svijetu? Ako mislite da se ništa ne može učiniti, varate se.

Vjerujemo da aktivnim uključivanjem u edukativno-performativni program, kroz promišljanje političke i ekonomske situacije, razgovor i raspravu, možemo pozitivno utjecati na razvoj društva u cjelini. Taj bi se razvoj temeljio na održivom razvoju, društvenoj odgovornosti i solidarnosti. Možda tako Hrvatska može postati zemlja u koju će ljudi dolaziti, a ne iz koje će odlaziti.

Radionice će se održati u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu (Avenija Dubrovnik 17) od 2. do 7. rujna 2016. 

Sve zainteresirane molimo da se prijave putem maila kosjenka.laszlo@msu.hr ili na broj 0915730082.