Uncategorized

poziv na sudjelovanje u istraživanju

Informacijske potrebe LGBTIQ zajednice u Hrvatskoj

Informacijske potrebe LGBTIQ zajednice u Hrvatskoj

Nositelji/ce projekta “Nesigurne intervencije : LGBTIQ korisnici u narodnim knjižnicama” pozivaju vas na sudjelovanje u istraživanju o informacijskim potrebama LGBTIQ zajednice u Hrvatskoj.

“U okviru ovog umjetničko istraživačkog projekta provodimo istraživanje kojim želimo prikupiti podatke o potrebama, stavovima i iskustvima LGBTIQ zajednice prema hrvatskim narodnim, tj. gradskim knjižnicama. Osim toga želimo podići svjesnost o važnosti prepoznavanja prava na informacije i zaštitu privatnosti LGBTIQ zajednice“, kažu organizatorice.

Ovo je prvo istraživanje ove vrste koje se provodi u Republici Hrvatskoj. Nositelj projekta je Galerija Prozori, Knjižnica S.S. Kranjčevića, Knjižnice grada Zagreba u suradnji s udrugama Domino i Centar za ženske studije iz Zagreba te Katedrom za bibliotekarstvo Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Projekt podržava Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Ispunjavanje upitnika je u cijelosti anonimno, a pristup podacima imat će samo istraživački tim. Upitnik sadržava 20-tak pitanja, a ispunjavanje upitnika traje manje od 10 minuta.

Upitniku mozete pristupiti ovdje