Uncategorized

Subota, 18:00

Svom snagom protiv nasilja nad ženama!

Svom snagom protiv nasilja nad ženama!

U subotu, 22. listopada, u 18 sati u Zagrebu na stadionu NŠC Stjepan Spajić i Sigetu održat će se ragbi utakmica između reprezentacije Hrvatske i Oxford University RFC u sklopu koje reprezentativci podržavaju kampanju Ženske sobe – Centra za seksualna prava “Svom snagom protiv nasilja nad ženama“.

Susret sa Sveučilištem Oxford Hrvatskoj ragbijaškoj reprezentaciji postaje tradicija, a radi se o vrlo jakoj momčadi koja glasi za jednu od najboljih amaterskih ekipa svijeta. Hrvatski ragbijaški savez će u okviru utakmice prikupljati sredstva od prodaje karata za rad Ženske sobe i Centra za žrtve seksualnog nasilja, savjetovališta koje djeluje u okviru Ženske sobe.

Cilj kampanje je senzibilizacija šire javnosti o problematici nasilja nad ženama i rodnoj neravnopravnosti. Na ragbi utakmici će se na postavljenim štandovima dijeliti informativni materijali (leci, brošure, priručnici), a građani i građanke će imati priliku pobliže se upoznati s radom savjetovališta, Centra za žrtve seksualnog nasilja, koje djeluje u okviru Ženske sobe.

Ragbi utakmica se organizira u okviru projekta “Suzbijanje nasilja nad ženama i rodne neravnopravnosti”, kojeg Ženska soba provodi tijekom 2016. godine uz financijsku podršku Grada Zagreba, Ureda gradonačelnika, Službe za promicanje ljudskih prava i ravnopravnosti spolova, odnose s nacionalnim manjinama i vjerskim zajednicama i razvoj civilnog društva.