Uncategorized

u srijedu u močvari

Tribina ‘Subverzija različitosti’

Tribina ‘Subverzija različitosti’

Kreativna REakcija za nenasilje

Kako gledamo na različitosti? Kako se nosimo s njima i što su to različitosti, stereotipi i predrasude? Ovim će se pitanjima baviti tribina “Subverzija različitosti” u sklopu projekta “Kreativna REakcija za nenasilje”, a koja će se održati u srijedu, 26. listopada u Močvari s početkom u 20.30 sati

Potaknuti sve alarmantijom situacijom u društvu odlučili smo raspravu usmjeriti na različite aspekte i područja u kojima se razvijaju stereotipi i predrasude kako bi se mogle detektirati kulturološke, društveno-političke i ideološke insatance koje sudjeluju u oblikovanju i stvaranju drugosti u društvu.

Naši sugovornici/ice tako govore o drugosti i diskriminaciji iz različitih očišta: mediji, medijska politika (Antonija Letinić, glavna urednica portala Kulturpunkt.hr), djeca, djetinjstvo (dr. sc. Dubravka Zima, Hrvatski studiji), specizam (Vedran Romac, Prijatelji životinja), kulturnoantropološka prespektiva izbjeglištva, kolektivni identiteti i pitanje identiteta u procesima globalizacije (dr. sc. Duško Petrović, Filozofski fakultet u Zagrebu), predsjednica Drustva studenta socijalnog rada Damira Brunac te dvoje sudionika s vlastitim iskustvom stereotipizacije i izloženosti predrasudama.