Preko plota

 • Javni mediji troše jako mnogo, a ne odolijevaju političkim pritiscima

  Javni mediji troše jako mnogo, a ne odolijevaju političkim pritiscima

  Upravljačke i nadzorne strukture javnih medijskih servisa u zemljama jugoistočne Europe biraju se pretežno po političkom ključu, što onemogućava ispunjavanje njihove javne funkcije, zaključuje Media Observatory u regionalnoj analizi javnih medija jugoistočne Europe.

 • Srbija: Oko 1000 izbjeglica se smrzava na minus 20

  Srbija: Oko 1000 izbjeglica se smrzava na minus 20

  Izbjeglice iz Afganistana, Pakistana i drugih zemljama, sa djecom i tinejdžerima, zimu su dočekali/e na otvorenom u Beogradu na temperaturama koje su dosegle i minus 20. Procjenjuje se da je u Srbiji trenutno oko sedam tisuća izbjeglica.

 • Festival Merlinka po peti put u Sarajevu

  Festival Merlinka po peti put u Sarajevu

  Sarajevski otvoreni centar 27. i 28. siječnja će organizirati i ugostiti peti Međunarodni festival queer filma Merlinka , u Art Kinu Kriterion. Festival se organizira već osam godina u Beogradu s idejom promocije filmova koji se bave LGBT temama.

 • Izgubljena revolucija: AFŽ između mita i zaborava

  Izgubljena revolucija: AFŽ između mita i zaborava

  Udruženje za kulturu i umjetnost CRVENA na samom koncu 2016. godine objavila je zbornika Izgubljena revolucija: AFŽ između mita i zaborava. Zbornik Izgubljena revolucija: AFŽ između mita i zaborava , jedan je od ishoda višegodišnjeg rada Udruženja Crvena na stvaranju online (...)

 • Broj napada na medije i novinare/ke u Srbiji je u porastu

  Broj napada na medije i novinare/ke u Srbiji je u porastu

  Prema izvještaju Regionalne platforme Zapadnog Balkana za zagovaranje medijske slobode i sigurnosti novinara, broj napada na novinare/ke u Srbiji u prethodne tri godine je u porastu , a odgovor institucija nije zadovoljavajući. Od 2013. godine pa do lipnja 2016. fizički je napadnuto 33 (...)

 • Prajd u Podgorici: Tražimo podršku onih do kojih nam je najviše stalo

  Prajd u Podgorici: Tražimo podršku onih do kojih nam je najviše stalo

  Bez incidenata i prema planu organizatora/ica upravo je završila četvrta Povorka ponosa LGBT osoba u Podgorici, javljaju crnogorski mediji. "Mi ovim Prajdom tražimo podršku onih do kojih nam je najviše stalo, od očeva, majki, braće, sestara, rodbine...

 • BeFem WorkOut: Treniraj svoj feminizam!

  BeFem WorkOut: Treniraj svoj feminizam!

  U subotu, 3. decembra u prostorijama Kulturnog centra Grad u Beogradu održan je BeFem WorkOut - jednodnevni događaj posvećen feminizmu i borbama koje femnistkinje vode širom sveta. BeFem WorkOut, kao i sve inicijative u organizaciji BeFem feminističkog kulturnog centra , nastaje kao (...)

 • Ni jedna žena manje, ni jedna mrtva više!

  Ni jedna žena manje, ni jedna mrtva više!

  U sklopu 16 dana aktivizma, u utorak, 6. prosinca, Mreža Žene protiv nasilja i Žene u crnom protestnom su šetnjom obilježile godišnjicu Montrealskog masakra , dana kada je 1989. godine naoružani 25-godišnjak Marc Lepine , ubio 14 žena na kanadskom sveučilištu u Montrealu.

 • Festival dramskog stvaralaštva osoba s invaliditetom

  Festival dramskog stvaralaštva osoba s invaliditetom

  U Valjevu, 5. prosinca će se održati četvrti Festival dramskog stvaralaštva osoba s invaliditetom FOSI. Festival će započeti u 19 sati u valjevskom Centru za kulturu. Organizator je Društvo za cerebralnu paralizu iz Valjeva u suradnji s Kreativno Afirmativnom organizacijom Parnas iz (...)

 • BeFem WorkOut: Vježbaj svoj feminizam

  BeFem WorkOut: Vježbaj svoj feminizam

  BeFem WorkOut je jednodnevni omaž feminizmu koji organizuje BeFem feministički kulturni centar u partnerstvu sa fondacijama Kvinna till Kvinna i Global Fund for Women. BeFem WorkOut održat će se 3. decembra u KC Grdadu u Beogradu.

1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM