Članci s tagom: eu

 • Sindikat nezaposlenih tuži državu

  Sindikat nezaposlenih tuži državu

  Sindikat nezaposlenih Hrvatske (SNH) podnio je tužbu Upravnom sudu protiv Republike Hrvatske – Ministarstva rada i mirovinskog sustava zbog (...)

 • Politika zapošljavanja i tržište rada

  Politika zapošljavanja i tržište rada

  U sklopu svog prvog gostovanja u Zagrebu i Hrvatskoj uopće, Maria Joao Rodrigues , posjetila je i polaznice programa Političko obrazovanje za ženski aktivizam (...)

 • Razlika u plaćama je neprihvatljiva

  Razlika u plaćama je neprihvatljiva

  Prošli je tjedan je na plenarnom zasjedanju Europskog parlamenta nadmoćnom većinom usvojen Bauerov izvještaj o razlikama u plaćama među spolovima .

 • U Hollandeovoj Vladi 50% žena

  U Hollandeovoj Vladi 50% žena

  Premda je od smjene Sarkozya iz predsjedničke fotelje prošlo tek nekoliko tjedana, aktualni je predsjednik Francuske, Francois Hollande , već primoran na (...)

 • Europski političari/ke poručuju "It Gets Better!"

  Europski političari/ke poručuju

  Povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije , preko 50 europskih političara/ki i članova/ica raznih institucija EU snimili su spot u kojemu, po (...)

 • Predstavljen projekt 'Žene u mreži za ruralni razvoj Jugoistočne Europe'

  Predstavljen projekt 'Žene u mreži za ruralni razvoj Jugoistočne Europe'

  Na sjednici Odbora za ravnopravnost spolova jučer je predstavljen projekt Žene u mreži za ruralni razvoj Jugoistočne Europe . Projekt financira Europska unija (...)

 • Krenulo najveće LGBT istraživanje na teritoriju Europske unije i Hrvatske

  Krenulo najveće LGBT istraživanje na teritoriju Europske unije i Hrvatske

  Agencija za temeljna prava Europske unije provodi najveće istraživanje o LGBT identitetima na teritoriju Europske Unije uključujući i Republiku Hrvatsku. Istraživanje se provodi isključivo putem interneta kroz online upitnik. Europsko LGBTIQ istraživanje prikuplja iskustva lezbijki, gej, biseksualnih ili transrodnih osoba starijih od 18 godina  koji žive u Europskoj uniji ili Hrvatskoj. Istraživanje provodi Agencija Europske unije za temeljna prava. Potpuno je anonimno i dostupno je na internetu do kraja lipnja 2012 http://lgbtsurvey.eu/. Upitnik se može popuniti na hrvatskom  ili drugim europskim jezicima.

 • Objavljena imena promatrača/ica u Europskom parlamentu

  Objavljena imena promatrača/ica u Europskom parlamentu

  Odbor za izbor i imenovanja predložio je Saboru popis aktualnih saborskih zastupnika koji će do punopravnog ulaska Hrvatske u Europsku uniju sjediti u Europskom parlamentu kao promatrači. No, iako sukladno Zakonu o ravnopravnosti spolova hrvatsko izaslanstvo treba činiti najmanje 40% žena, to se nije dogodilo. Udio žena je 33% pri čemu su sve promatračice, njih 4, iz redova SDP-a, koji pak šalje samo jednog muškarca i to Tonina Piculu. HDZ među svoja tri promatrača nema niti jednu ženu.

 • Osjećam da sam snažna i da mogu izraziti sebe

  Osjećam da sam snažna i da mogu izraziti sebe

  Oni ga zovu "Saba program" , po njemačkom nazivu za legendarnu kraljicu Sheba, koja je putovala iz svoje domovine tražiti znanje od kralja Salomona i testirati ga (...)

 • Zašto je lakše prepoznati rasizam nego seksizam?

  Zašto je lakše prepoznati rasizam nego seksizam?

  To je rasizam – presudilo je na kraju javno mnijenje. Pokušaj propagandne mašinerije EU da iskoristi bruce-leeovsku estetiku, istodobno se tarantinovski (...)

<< < 6 7 8 9 10 > >>

Stup srama

Iz drugih medija