Vijesti

 • Anti-choice plakati uređeni i u Rijeci

  Anti-choice plakati uređeni i u Rijeci

  Nakon uspješnih noćnih akcija u Zagrebu i Splitu, anti-choice plakati 'Želim živjeti', jučer su uređeni i u Rijeci pa je tako poruka (fetusa) 'Želim živjeti' preoblikovana u poruku ' Ne želim živjeti u srednjem vijeku '. Podsjetimo, na ovu kampanju Vigilarea i Hrvatskog pokreta za život i (...)

 • Migracije: otpor i stradanje

  Migracije: otpor i stradanje

  Dvobroj časopisa Treća pod nazivom Migracije: otpor i stradanje posvećen je problemima artikulacije humanitarne, etičke i političke traume koja prati pokretni "kontinent izbjeglica" pred vratima šengenske Europe, a pogađa nas naročito bolno jer Europa ima preveliko iskustvo s (...)

 • Mala noćna akcija u Splitu: Žene kontra anti-choice kampanje

  Mala noćna akcija u Splitu: Žene kontra anti-choice kampanje

  Nezadovoljne građanke Splita noćas su u kasnim satima izrazile svoje nezadovoljstvo zbog anti-choice inicijative Hrvatskog pokreta za obitelj i život nazvan - 'Želim živjeti'. Svoje nezadovoljstvo su iskazale gađajući plakate crvenom bojom.

 • Mladi i seksualnost u Primorsko-goranskoj županiji: Gdje smo danas?

  Mladi i seksualnost u Primorsko-goranskoj županiji: Gdje smo danas?

  Udruga PaRiter Novu godinu započela je objavom publikacije Mladi i seksualnost u Primorsko-goranskoj županiji – Gdje smo danas? u sklopu koje se nalaze i rezultati anketiranja srednjoškoškolskih učenika/ca o tome gdje se informiraju o seksualnosti.

 • CESI političkim strankama: Preuzmite odgovornost za političku participaciju žena

  CESI političkim strankama: Preuzmite odgovornost za političku participaciju žena

  Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje uputio je političkim strankama pismo s ciljem informiranja istih o stupanju na snagu sankcija iz Zakona o ravnopravnosti spolova. Njihovo pismo prenosimo u cijelosti: Pred nama su lokalni izbori na kojima će se po (...)

 • TRANSavjetovanje kroz brojke u prošloj godini

  TRANSavjetovanje kroz brojke u prošloj godini

  'Koliko trans, inter i rodno varijantih osoba živi u Hrvatskoj', brojne dobronamjerne osobe, ili one malo manje dobrih namjera, često upravo to pitanje upućuju Trans aidu. "Do broja trans, inter i rodno varijatnih osoba ne možemo lako doći (baš kao ni do točnog broja LGBQ osoba), jer ne (...)

 • Navodno kršenje religijskih sloboda postaje izgovor za rodnu diskriminaciju

  Navodno kršenje religijskih sloboda postaje izgovor za rodnu diskriminaciju

  Okružni sud u Sjevernom Teksasu donio odluku prema kojoj liječnici/ce mogu odbiti pružiti medicinske usluge transrodnim pacijentima/icama i ženama koje su imale pobačaj. Reed O'Connor , okružni sudac Sjevernog Teksasa, prošlog je vikenda donio odluku da liječnici/ce imaju pravo odbiti (...)

 • Ostavite studente/ice na miru!

  Ostavite studente/ice na miru!

  Novogodišnja odluka vladajućih da se prag oporezivanja studentskih zarada spušta sa 50.000 kuna, koliki je bio prošle godine, na 15.000 kuna ove godine, izazvao je masovno negodovanje i bijes studenata i studentica diljem zemlje. Tako je pokrenuta Facebook stranica Prosvjedi - Izmjena (...)

 • [VIDEO] Zaraznom pjesmom bore se za ženska prava u Saudijskoj Arabiji

  [VIDEO] Zaraznom pjesmom bore se za ženska prava u Saudijskoj Arabiji

  Grupa saudijskih glazbenica izbacila je video spot za pop pjesmu u kojoj gaze tamošnje tradicije i konvencije kojima se vrši opresija nad ženama. One slobodno trčkaraju, voze skate i role, kuglaju, zabavljaju se u luna-parku, i sve to noseći šarene haljine ispod crnih nikaba.

 • Što znači suradnja između HKS-a i Klinike Fran Mihaljević?

  Što znači suradnja između HKS-a i Klinike Fran Mihaljević?

  Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" i Hrvatsko katoličko sveučilište potpisali su nedavno sporazum o suradnji, bez iznošenja detalja što ona podrazumijeva. U klinici je također održano misno slavlje. Na stanicama Klinike osvanula je tek kratka obavijest: (...)

1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM