U fokusu

Inicijativa za bezuvjetni temeljni dohodak

Hrvatska sakupila potpise

Hrvatska sakupila potpise

Inicijativa Temeljni dohodak Hrvatska objavila je kako je Hrvatska prva država u Europi koja je skupila propisani broj potpisa, odnosno prikupljeno je više od 9.000 potpisa. Naime, da bi se o ovoj inicijativi raspravljalo u Europskoj komisiji u čitavoj Europskoj uniji, do 14. siječnja 2014. potrebno je prikupiti milijun potpisa, a svaka država članica ima određenu minimalnu kvotu koju je potrebno prikupiti.

Cilj ove inicijative jest prisiliti države članice Europske unije da svojim građanima isplaćuju bezuvjetni minimalni dohodak, odnosno mjesečni iznos koji bi država isplaćivala svakom građaninu kako bi ga zaštitila od nezaposlenosti i siromaštva. O brojnim pitanjima i nedoumicama vezano uz bezuvjetni temeljni dohodak možete čitati na web stranicama hrvatske inicijative

{slika}

{slika} Članak je nastao u okviru projekta Europske mogućnosti za ruralne žene koji provodi CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje u partnerstvu sa Udrugom žena Hera, Prostorom rodne i medijske kulture K-zona i Radijom Kaj. Projekt financira Europska Unija u okviru IPA INFO 2012. Mišljenja i stavovi izneseni u ovom članku ne izražavaju mišljenje i stavove Europske unije.