U fokusu

Obiteljsko funkcioniranje i stigma

Uključi se u istraživanje ‘Roditeljstvo LGBT populacije u Hrvatskoj’

Uključi se u istraživanje ‘Roditeljstvo LGBT populacije u Hrvatskoj’

Skupina psihologinja pokrenula je istraživanje Roditeljstvo LGBT populacije u Hrvatskoj: Obiteljsko funkcioniranje i stigma koji podržava Vlada, konkretnije Ministarstvo socijalne politike i mladih, javlja crol.hr.

Cilj istraživanja je upoznavanje sa životima LGBT obitelji gdje bi se na siguran i povjerljiv način po prvi puta u Hrvatskoj omogućilo da nesmetano iznesu svoja mišljenja, potrebe i iskustva. Metoda koja će se koristiti bit će intervjui i upitnici.

Stručni tim koji stoji iza istraživanja, psihologinje Sandra Tolić, Maja Tadić, Antonija Maričić i Marina Štambuk, poručuje kako će rezultati pružiti mogućnost utjecaja na stvaranje učinkovite politike zaštite djece i LGBT obitelji jer će biti utemeljeni na stvarnim potrebama i iskustvima, a ne na neosnovanim pretpostavkama i/ili osobnim ideologijama. Također, očekuju i postupnu senzibilizaciju javnosti po ovom pitanju jer će prikazivati stvarno stanje u Hrvatskoj.

Podijelite svoju priču

Važno je napomenuti da je istraživanje visoko povjerljivo jer će i prikupljanje podataka i analizu provoditi isključivo istraživački tim iskusan u radu s djecom i LGBT populacijom, a svi podaci prikupljeni ovim istraživanjem neće ni u kojem slučaju biti davani na uvid drugim pojedincima, organizacijama ili institucijama.

Prilikom izvještavanja o rezultatima istraživanja neće se iznositi podaci koji bi se izravno ili neizravno mogli povezati sa konkretnim osobama. Psihologinje naglašavaju da ovo istraživanje zadovoljava sve etičke standarde psihološke struke.

Dio ste LGBT manjine? Želite podijeliti svoje roditeljsko iskustvo i izraziti svoje roditeljske potrebe? Želite da društvo dobije uvid kako je djeci LGBT roditelja i s kojim se izazovima suočavaju? Podijelite svoju priču i sudjelujte u prvom istraživanju LGBT obitelji u Hrvatskoj, javite se na e-mail roditeljstvo.istrazivanje@gmail.com ili na broj mobitela 095/559-3684.