U fokusu

Kada slika govori više od tisuću riječi

Fotografijama ukazala na seksizam s kojim se žene svakodnevno susreću

Fotografijama ukazala na seksizam s kojim se žene svakodnevno susreću

Da slika govori više od tisuću riječi, pokazala je i umjetnica i fotografkinja Allaire Bartel svojom serijom fotografija Boundaries, kojom ukazuje na razne načine na koje muškarci u svakodnevnom životu polažu pravo na žensko tijelo.

{slika}

“U ovoj seriji fotografija možete vidjeti prosječnu mladu ženu u raznim svakodnevnim situacijama. Koncept muškog polaganja prava na tijelo žene prikazan je muškim rukama i dlanovima koji na različite načine eksplicitno zadiru u njeno tijelo i život. U svakoj situaciji ona zadržava neutralan izraz lica, kojim želim ukazati na to kako su žene naučene da moraju prihvatiti takve situacije kao normalne i prihvatljive”, objašnjava Bartel.

{slika}

Bartel je fotografije napravila kroz Young Photographers’ Alliance Mentoring Program u 2014. godini, u suradnji s modelom kako bi pokazale situacije u kojima su se osjećale izdvojene samo zbog svog spola.

“Svaka fotografija pokazuje situaciju u kojoj smo ili ja ili moja suradnica bile subjekt seksizma ili uznemiravanja”, navodi Bartel.