U fokusu

Seksizam ne prodaje

Seksizam nije smiješan ni u SAD-u

Seksizam nije smiješan ni u SAD-u

Posljednji pokušaj vlasti u Tennesseeju da spriječi vožnju u pijanom stanju ispao je školski primjer seksizma. Booze It and Lose It kampanja, plaćena saveznim novcem i vođena od strane Governor’s Highway Safety Officea, upućena je mladim muškarcima – za koje je najvjerojatnije da će voziti pijani – a odabrala je seksizam kao metodu kojom će prenijeti poruku da alkohol utječe na procjenu. “Nakon nekoliko pića, cure izgledaju bolje, a glazba zvuči bolje. No, zapamti: ako ti je procjena oslabljena, onda je i vožnja”, navodi se na materijalima kampanje.

Srećom, ljudi su se počeli žaliti, nakon čega je kampanja otkazana. “Kada sam vidjela što na tome piše, vilica mi je ispala. Poruke su antifeminističke, nepotrebne i uvredljive za oba spola“, rekla je Tiffany Cannon, koja radi na šanku restorana gdje su se nalazili letci kampanje.

Direktor GHSO-a dao je izjavu u kojoj se jedva ispričao za seksističke navode, rekavši da im namjera nije bila ikoga uvrijediti, što je reakcija koju dobijemo na svaki seksistički ispad kada ga javnost počne kritizirati, nakon čega je cjelokupna kampanja povučena.