U fokusu

ja ću biti bor

Pogledajte i poslušajte priču o zaostalim krhotinama pogrešnog odgoja u kojem je bitno biti cijenjen, a ne sretan

Pogledajte i poslušajte priču o zaostalim krhotinama pogrešnog odgoja u kojem je bitno biti cijenjen, a ne sretan

Audio vizualni sastav ŽEN jučer je objavio četvrti video spot sa svog recentnog i hvaljenog albuma Jantar. Spot stiže kao ljetno osvježenje nakon njihove uspješne turneje po Francuskoj u sklopu koje su između ostalog nastupali i na EuropaVox festivalu, te uoči nastupa na festivalima TamTam u Sućuraju na Hvaru i SuperUho u Primoštenu.

Pjesma Ja ću biti bor predstavlja otpor svim mogućim okvirima, nametnutim društvenim normama, te potrebi da se baš sve svrsta u strogo definirane kategorije. Citirajući Saru Ercegović, bubnjarku benda ŽEN ova pjesma je ‘priča o zaostalim krhotinama pogrešnog odgoja u kojem je bitno biti cijenjen, a ne sretan’.

Posebno je istaknuta dekonstrukcija rodnih uloga i binarne podjele svijeta, na način da tekst koji je pjevan u prvom licu jednine u svakom stihu mijenja rod iz ženskog u muški i obrnuto. Upravo to poigravanje rodova je nit vodilja novog video spota u izvedbi B.A.K.A. productions, mladog ambicioznog kolektiva koji je ove i prošle godine izbacio još nekoliko zapaženih video spotova (VVHILE, Zarkoff, ###).

Spot su kreirali, snimili i režirali Goran Nježić Grey, Matija Makotoichi Tomić i Sven Sorić, dok su u ulogama protagonista Diana Fureš i Aleksandar Đikić.

Što su nama Ženovke svojevremeno rekle, pročitajte OVDJE!