Najave

 • Kako žive umjetnice? Promocija publikacije i kružok

  Kako žive umjetnice? Promocija publikacije i kružok

  BLOK vas poziva da se u srijedu, 19. prosinca pridružite u njihovom prostoru u Adžijinoj 11 gdje će se u 19 sati održati zagrebačka promocija publikacije 'Kako žive umjetnice?' te druženje uz mobilni mural ženama. U istraživanju fokusiranom na pitanje Kako žive umjetnice u Rijeci i (...)

 • Mirno okupljanje protiv pravosuđa koje štiti nasilnike

  Mirno okupljanje protiv pravosuđa koje štiti nasilnike

  U organizaciji Građanske inicijative, u srijedu, 19. prosinca od 15:00 sati održat će se prosvjed građanki i građana u Zadru povodom brutalnog premlaćivanja djevojke koje je počinio Darko Kovačević zvan "Daruvarac". Ovaj slučaj nam iznova pokazuje da sustav, koji bi trebao štititi (...)

 • Dodjela nagrada za LezBijku godine i promocija kalendara

  Dodjela nagrada za LezBijku godine i promocija kalendara

  Udruga Zbeletron u petak, 21. prosinca, s početkom u 21 sat, u Spunku (Prostor Do) organizira 7. LOTY , odnosno glasanje i svečanu dodjelu nagrada za LezBijku godine. Lez of the Year je priznanje koje udruga Zbeletron već sedmu godinu zaredom dodjeljuje osobama, kolektivima i (...)

 • Stvaranja digitalnog arhiva Centra za ženske studije

  Stvaranja digitalnog arhiva Centra za ženske studije

  Centar za ženske studije najavljuje predstavljanje rezultata nastalih unutar projekta Dokumentiranje ženskih doprinosa suvremenoj kulturi i umjetnosti koji se provodio u 2018. godini uz potporu zaklade Kultura nova, te širu diskusiju o arhiviranju organizacijskog pamćenja i (...)

 • Novinsko kazalište: rod

  Novinsko kazalište: rod

  Centar za kazalište potlačenih POKAZ u subotu, 22. prosinca, od 13 do 15 sati, u prostoru Udruge Vestigium organizira radionicu novinskog kazališta na temu roda. Prenosimo njihov poziv: Novinsko kazalište koristi elemente metode estetike potlačenih i dramske (...)

 • Adventska šetnja s beskućnicima

  Adventska šetnja s beskućnicima

  Invisible Zagreb v as poziva da otkrijte Advent izvan blještavih lampica, kobasica i kuhanog vina. Između 2.000 i 3.000 ljudi živi na ulicama Zagreba i ovu će zimu ponovno provesti na otvorenom. Oni vas pozivaju da vidite skrivenu stranu Zagreba u adventskoj šetnji s bivšim i sadašnjim (...)

 • Želimir Žilnik - Građani iz sjene

  Želimir Žilnik - Građani iz sjene

  ► utorak, 20/11/2018, Kino Tuškanac 19h i 21h Građani iz sjene - Kratki utorak sa Želimirom Žilnikom uz prisustvo Želimira Žilnika kustos Ivan Ramljak , suorganizator Hrvatski filmski savez ► četvrtak, 22/11/2018, Galerija Nova 19h otvorenje izložbe kustosice (...)

 • Festival tata u Hrvatskoj!

  Festival tata u Hrvatskoj!

  Veleposlanstvo Švedske u suradnji s udrugama Status - M i Roditelji u akciji - Rode predstavljaju "Festival tata" koji počinje danas, 19.03. na Dan očeva, a trajat će do 22. travnja. Festival tata nastavlja se na projekt Švedskog Instituta i švedskog fotografa Johan (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM