Najave

 • Festival svjetske književnosti

  Festival svjetske književnosti

  Šesti Festival svjetske književnosti održat će se, od 02. do 08. rujna u Zagrebu i Splitu. Tijekom ovih godina Festival svjetske književnosti profilirao se ne samo izborom gostiju_šća i brojem programa već i posjećenošću među najvažnije književne festivale koji se održavaju u Hrvatskoj, ali i (...)

 • Prijavi se na scenaristički laboratorij!

  Prijavi se na scenaristički laboratorij!

  Kinoklub Zagreb poziva vas na Scenaristički laboratorij pod mentorstvom redateljice i scenaristice Sonje Tarokić , tijekom koje će polaznici_e radionice imati priliku nadograđivati vlastiti scenarij za kratki igrani film i razvijati ga prema finalnoj verziji.

 • Marš solidarnosti: Glasno o pobačaju

  Marš solidarnosti: Glasno o pobačaju

  Tema ovogodišnjeg Marša solidarnosti, kojeg organizaju Mreža antifašistkinja Zagreb i Platforma za reproduktivna prava , jest pravo na dostupan i besplatan pobačaj. Prenosimo njihovu najavu: Pobačaj je danas u Hrvatskoj dostupan samo ženama koje žive u većim gradovima i koje (...)

 • Europa Donna - Zagreb Pink Run

  Europa Donna - Zagreb Pink Run

  22. rujna 2018. s početkom u 12 sati na Bundeku održat će se humanitarna utrka Pink Run , u organizaciji udruge Europa Donna Hrvatska . Utrka će biti dio cjelodnevnog programa – druženja za cijelu obitelj, s ciljem podizanja svijesti o važnosti zdravog načina života.

 • Žensko nasljeđe: roba, spektakl ili muzej za sve?

  Žensko nasljeđe: roba, spektakl ili muzej za sve?

  Centar za ženske studije poziva sve zainteresirane na sudjelovanje na književno - znanstvenom skupu 'Žensko nasljeđe: roba, spektakl ili muzej za sve?' koji će se održati u sklopu Dana Marije Jurić Zagorke 23. i 24. studenog u Zagrebu, u prostorijama Centra za ženske (...)

 • Postavi WAVE ambasador/ica!

  Postavi WAVE ambasador/ica!

  WAVE mreža, jedina europska mreža ženskih organizacija fokusirana isključivo na suzbijanje nasilja prema ženama i djeci, traži nove snage! Prenosimo njihov poziv: Želiš biti dio pozitivne promjene i aktivno sudjelovati u kreiranju javnih politika na višem nivou? Želimo da postaneš (...)

 • Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike

  Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike

  Centar za ženske studije 11. godinu zaredom objavljuje Natječaj za dodjelu Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike. Natječaj je otvoren od 1. lipnja do 1. listopada 2018. godine i namijenjen je svim studenticama i studentima preddiplomskih, (...)

 • 17. Povorka ponosa!

  17. Povorka ponosa!

  17. Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji održat će se 09. lipnja 2018. godine. "Pozivamo sve da i ove godine veselo i borbeno koračaju s nama, da svima glasno kažemo da nam je dosta homofobije, bifobije i transfobije kojom nas bombardiraju iz saborskih klupa i medijskih prostora te da (...)

 • ZA reforme za LJUDE - prosvjedna povorka

  ZA reforme za LJUDE - prosvjedna povorka

  Tražimo reforme za ljude - reforme koje idu u korist svih građana, a ne samo kapitala i privilegirane "elite", reforme koje će osigurati kvalitetniji život i ostanak ljudi u Hrvatskoj! Pridružite se - prosvjedna povorka kreće u utorak, 1.5.2018. u 11.00 od Radničkog doma prema parku (...)

 • Smoqua - Ponos i predrasude!

  Smoqua - Ponos i predrasude!

  Udruga LORI u suradnji s PaRiterom, GSG i CŽS FFRI najavljuje ovogodišnje izdanje festivala Smoqua - Ponos i predrasude! Ujedinjene/i u različitosti, kroz tri dana festivala sve/i zainteresirane/i moći će se uključiti u događanja i aktivnosti usmjerene na upoznavanje (...)

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM