Najave

 • Medijsko izvještavanje o trans, inter i rodno varijantnim (TIRV) osobama

  Medijsko izvještavanje o trans, inter i rodno varijantnim (TIRV) osobama

  Udruga Trans Aid poziva vas na edukaciju za novinare_ke, urednice_ke i studente_ice novinarstva "Medijsko izvještavanje o trans, inter i rodno varijantnim (TIRV) osobama" , koja će se održati u utorak , 14. studenog u Multimedijalnom Institutu MAMA (Preradovićeva 18, Zagreb) (...)

 • FIJUK ZG #2

  FIJUK ZG #2

  Mreža Antifašistkinja Zagreba poziva vas u subotu, 21. listopada od 12 sati na Fijuk - regionalni sajam malih izdavača u Greti. Popularni Fijuk regionalni je sajam malih izdavača ― upornih udarnica i udarnika koji neumorno tiskaju, printaju, fotokopiraju i umnažaju, (...)

 • Prakse i metode u borbi protiv rasizma i ksenofobije

  Prakse i metode u borbi protiv rasizma i ksenofobije

  Centar za mirovne studije i Centar za istraživanje etničnosti, državljanstva i migracija pozivaju na konferenciju povodom završetka dvogodišnjih aktivnosti pod zajedničkim nazivom "Protiv rasizma i ksenofobije – za jednakost izbjeglica i etničkih manjina".

 • 'Noč je naša' - Reclaim the Night

  'Noč je naša' - Reclaim the Night

  U petak, 24. studenog u 20 sati u Ljubljani se organizira protest 'Noč je naša' (Reclaim the Night) . "Ne bojimo se, nećemo biti tihe, nismo same krive, nećemo ostati kod kuće, jer: kako god se odijevam, kamo god da idem, da znači da, a NE ZNAČI NE", poručuju organizatorice.

 • Vox Feminae Festival

  Vox Feminae Festival

  Od 25. do 29. listopada pridružite nam se na 11. VOXfeminae Festivalu! Festivalskim programom ove godine zauzimamo zagrebačku Trešnjevku: strašne žene na velikom ekranu i redateljice vladaju CeKaTe-om, gdje se održava filmski program festivala; dok se forumski odvija u "Šesnaestici" - (...)

 • O lateksu i haljini: Posveta fetish i queer umjetnostima

  O lateksu i haljini: Posveta fetish i queer umjetnostima

  U srijedu, 25. listopada, u 20 sati, Turbina - turbo tribina predstavlja događaj 'O LATEKSU I HALJINI: POSVETA FETISH I QUEER UMJETNOSTIMA'. Gosti: IVAN PAVLIĆ (Zagreb). MARINO SOREL (Zagreb), IVAN KRALJ (Zagreb). Moderira i vodi: TOMISLAV ČANKOVIĆ (Zagreb).

 • DRAGram: Iconic Edition

  DRAGram: Iconic Edition

  Sjećate li se kad je Courtney Love gađala Madonnu kutijom pudera? Ili pak onda kad je Lady Gaga krvarila na pozornici VMAs-a? Možda one scene kad je Grace Jones šamarala novinara koji ju je čitavo vrijeme ignorirao? A kad je Lady D grlila i družila se s ljudima oboljelim od AIDS-a, iako joj je to (...)

 • Laurel Halo u Močvari

  Laurel Halo u Močvari

  U četvrtak 19.10. u klubu Močvara Živa muzika organizira nastup popularne američke producentice elektroničke glazbe Laurel Halo . Kao predgrupa nastupit će Strahinja Arbutina , na zagrebačkoj sceni poznat kao suosnivač labela low income $quad , te slovenski producent Christian (...)

 • LIBELIN OSMI: živi, živi, živi se...

  LIBELIN OSMI: živi, živi, živi se...

  Zadnji smo rođendan slavile tamo početkom 2016. godine, ne sluteći još što nam sve ta nesretna godina sprema. Preživjele smo ju nekako borbom i solidarnošću, a sigurne smo da je Libela i vama pomogla u preživljavanju uzleta nacionalizma, fašizma i mizoginije. Izgurale smo skoro i 2017. godinu (...)

 • Izložbeni diptih: David Kerr i Ina Wudtke u Bazi

  Izložbeni diptih: David Kerr i Ina Wudtke u Bazi

  Ovogodišnju sezonu Umjetnika za kvart zaključujemo izložbom dvoje umjetnika koji u samo središte svog umjetničkog interesa, a i političkog angažmana, stavljaju stambeno pitanje. Otvorenje izložbe uz vodstvo umjetnika održat će se u četvrtak 5.10.2017. u 19 sati u Bazi (B. Adžije 11).

1 2 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM