Najave

 • Napišite priču i sudjelujte na festivalu u Italiji!

  Napišite priču i sudjelujte na festivalu u Italiji!

  Commonfare.net sa zadovoljstvom objavljuje prvi poziv za Zajedničke priče! Podijelite svoje ideje o tome što vas znači "dobro" društvo, a ako vaša priča bude odabrana, Commonfare će vas poslati na nevjerojatan festival Santarcangelo u Santarcangelo di Romagna , u Italiji od (...)

 • Okrugli stol: Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu

  Okrugli stol: Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu

  Ženska soba poziva na okrugli stol u okviru projekta "Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu" koji će se održati 26. lipnja u Ozaljskoj 16 (Šesnaestica) od 13:00 do 15:00 sati. Projekt provodi u partnerstvu s Osnovnom školom dr. Vinka Žganca i Osnovnom školom Matka Laginje iz Zagreba.

 • Dan antifašističke borbe u Zagrebu

  Dan antifašističke borbe u Zagrebu

  Inicijativa 'Trg je naš' drugu godinu za redom obilježava Dan antifašističke borbe u Zagrebu slaveći formiranje Prvog sisačkog partizanskog odreda (u šumi Brezovica pokraj Siska), ali i protestirajući protiv sve snažnijih retrogradnih pojava u hrvatskom društvu.

 • Žensko nasljeđe: roba, spektakl ili muzej za sve?

  Žensko nasljeđe: roba, spektakl ili muzej za sve?

  Centar za ženske studije poziva sve zainteresirane na sudjelovanje na književno - znanstvenom skupu 'Žensko nasljeđe: roba, spektakl ili muzej za sve?' koji će se održati u sklopu Dana Marije Jurić Zagorke 23. i 24. studenog u Zagrebu, u prostorijama Centra za ženske (...)

 • 5. tjedni IZBJEGLICAma

  5. tjedni IZBJEGLICAma

  Koordinacija organizacija civilnog društva za integraciju poziva vas na 5. tjedne IZBJEGLICAma koji će trajati od ponedjeljka, 11. lipnja do subote 23. lipnja u šest gradova: Karlovcu, Novigradu, Ogulinu, Osijeku, Zadru i Zagrebu. Tjedni IZBJEGLICAma! održavaju se povodom Svjetskog (...)

 • Hod za ljubav

  Hod za ljubav

  Osmi po redu Split Pride održat će se 23. lipnja od 17:00 sati. Ovogodišnja tema je 'Hod za ljubav'. Povorka počinje okupljanjem u Đardinu u 17.00 sati, a kreće se u 18.00 sati uobičajenom rutom: Ulica kralja Tomislava-Marmontova-Riva-Marulićeva ulica-Pjaca-Bosanska ulica i povratak.

 • Postavi WAVE ambasador/ica!

  Postavi WAVE ambasador/ica!

  WAVE mreža, jedina europska mreža ženskih organizacija fokusirana isključivo na suzbijanje nasilja prema ženama i djeci, traži nove snage! Prenosimo njihov poziv: Želiš biti dio pozitivne promjene i aktivno sudjelovati u kreiranju javnih politika na višem nivou? Želimo da postaneš (...)

 • Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike

  Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike

  Centar za ženske studije 11. godinu zaredom objavljuje Natječaj za dodjelu Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike. Natječaj je otvoren od 1. lipnja do 1. listopada 2018. godine i namijenjen je svim studenticama i studentima preddiplomskih, (...)

 • 17. Povorka ponosa!

  17. Povorka ponosa!

  17. Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji održat će se 09. lipnja 2018. godine. "Pozivamo sve da i ove godine veselo i borbeno koračaju s nama, da svima glasno kažemo da nam je dosta homofobije, bifobije i transfobije kojom nas bombardiraju iz saborskih klupa i medijskih prostora te da (...)

 • ZA reforme za LJUDE - prosvjedna povorka

  ZA reforme za LJUDE - prosvjedna povorka

  Tražimo reforme za ljude - reforme koje idu u korist svih građana, a ne samo kapitala i privilegirane "elite", reforme koje će osigurati kvalitetniji život i ostanak ljudi u Hrvatskoj! Pridružite se - prosvjedna povorka kreće u utorak, 1.5.2018. u 11.00 od Radničkog doma prema parku (...)

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM