Najave

 • Trnjanski kresovi 2018.

  Trnjanski kresovi 2018.

  Mreža Antifašistikinja Zagreba poziva vas na još jedne Trnjanske kresove , koji će se održati u subotu, 5. svibnja . Zagrepčanke i Zagrepčani, sugrađanke i sugrađani, drugarice i drugovi! Prije 73 godine naš je grad oslobođen od fašističkog okupatora i zločinačke vlasti (...)

 • Radionice aktivnog građanstva

  Radionice aktivnog građanstva

  Muči vas stanje hrvatske demokracije? Htjeli biste bolje upoznati 'druge i drugačije' među nama i shvatiti s kojima izazovima se susreću? Željeli biste razumjeti što se to stvarno dešava s našim gospodarstvom te tko i kako upravlja vašim novcem? Dođite na naše radionice Aktivnog (...)

 • Egalitarizam i njegovi dvojnici

  Egalitarizam i njegovi dvojnici

  Udruga za razvoj visokoga školstva "Universitas" poziva sve zainteresirane na tribinu pod nazivom "Egalitarizam i njegovi dvojnici" . Gošća tribine bit će doc. dr. sc. Danijela Dolenec s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Tribinu će moderirati izv. prof. dr. sc.

 • Noć knjige/Sluškinjina priča i ostale storije o drugotnima

  Noć knjige/Sluškinjina priča i ostale storije o drugotnima

  U sklopu Noći knjige , 23.4.2018. od 19:30h, u Knjižnici Gajnice ( Meksička ulica 6, Zagreb ) održat će se niz edukativnih predavanja i zabavnih sadržaja s fokusom na položaj žena u (hrvatskom) društvu. Sadržaji kojima će posjetitelji/ce moći prisustvovati uključuju: 19.30-20.15 (...)

 • 4½. Okolišni filmski festival: 'Mi moramo na pola, ne morate i vi!'

  4½. Okolišni filmski festival: 'Mi moramo na pola, ne morate i vi!'

  Ovogodišnje izdanje Okolišnog filmskog festivala održava se od 4. do 6. svibnja 2018. u prostorijama Zelene akcije (Frankopanska 1), a ulaz na program i sav sadržaj je besplatan! Aktivistička grupa Zelene akcije poziva Vas na trodnevno druženje uz bogat (...)

 • Književnost i internet - tekst u digitalnom dobu

  Književnost i internet - tekst u digitalnom dobu

  Klub "K." i Odsjek za komparativnu književnost ove godine organiziraju studentsku konferenciju "Književnost i internet – tekst u digitalnom dobu". Konferencija će se održati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, od 19. do 21. travnja 2018. godine .

 • Sudjelujte u 'živoj knjižnici' udruge PaRiter

  Sudjelujte u 'živoj knjižnici' udruge PaRiter

  U sklopu projekta Živa knjižnica – Ne sudi knjige po koricama , koji financijski podržavaju Primorsko-goranska županija i Grad Opatija, Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter iz Rijeke organizirat će žive knjižnice za učenike i učenice srednjih škola te za (...)

 • Sve u jedan glas!

  Sve u jedan glas!

  "Sve u jedan glas!" treći je po redu festival samoorganiziranih aktivističkih zborova koji je nastao kao nastavak prethodna dva festivala ("Svi u glas" u Beogradu i "Vsi v en glas" u Ljubljani). Čeka vas ukupno osam sjajnih zborova iz bližeg i daljeg susjedstva – Praksa iz Pule, ZborXop i (...)

 • Festival tata u Hrvatskoj!

  Festival tata u Hrvatskoj!

  Veleposlanstvo Švedske u suradnji s udrugama Status - M i Roditelji u akciji - Rode predstavljaju "Festival tata" koji počinje danas, 19.03. na Dan očeva, a trajat će do 22. travnja. Festival tata nastavlja se na projekt Švedskog Instituta i švedskog fotografa Johan (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM