Najave

 • Kartaške večeri 'Strašne žene'

  Kartaške večeri 'Strašne žene'

  Portal VOXfeminae već godinama kroz svoju rubriku "Strašne žene" tematizira pojedinke koje su obilježile povijest. Rezultat toga su karte "Strašne žene" koje su prigodno oslikale domaće ilustratorice, a vi ćete ih imati prilike isprobati u kartaškim večerima koje 2 četvrtka za redom (...)

 • Muzej realnosti

  Muzej realnosti

  Od ponedjeljka, 11. prosinca UNICEF otvara vrata Muzeja realnosti i vodi vas na trodnevno interaktivno putovanje kroz najranije djetinjstvo i potresnu svakodnevicu milijuna ugrožene djece diljem svijeta. Instalacije, iskustvene sobe, hologrami, optičke iluzije i virtualna stvarnost samo (...)

 • Izložba plakata Ženskih studija

  Izložba plakata Ženskih studija

  Centar za ženske studije poziva sve zainteresirane na otvorenje izložbe plakata Ženskih studija u utorak 12.12. 2017. u 18 sati u Centru za ženske studije , Dolac 8, Zagreb. Centar za ženske studije već dvadeset tri godine provodi obrazovni program Ženskih studija te svake godine (...)

 • Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu

  Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu

  Ženska soba - Centar za seksualna prava poziva studente i studentice na dvodnevni trening "Stop nasilju i govoru mržnje na Internetu" koji će se održati 14. i 15. prosinca (četvrtak i petak) od 10:00h do 16:00h (oba dana) u prostoru Ženske sobe, Maksimirska 51 a (2.kat), Zagreb.

 • Infrastrukture kulture - seminar Mikropolitika

  Infrastrukture kulture - seminar Mikropolitika

  Blok - lokalna baza za osvježavanje kulture u subotu, 11. studenog od 12:00 do 21:00 sat organizira Seminar pod nazivom "Infrastrukture kulture". Seminar će se održati u Zagrebu, u Bazi na adresi ulica Božidara Adžije 11. Infrastruktura je jezično i fizičko čedo modernizacije, (...)

 • Majčinstvo i žene s invaliditetom

  Majčinstvo i žene s invaliditetom

  Udruga Roditelji u akciji – Roda Vas poziva na 10. Rodinu mliječnu konferenciju i prePorod "Majčinstvo i žene s invaliditetom" koja će se održati u petak, 10. studenoga 2017. u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu, od 9:00 do 17.30 sati.

 • Što je nama naša Dalmatinka dala?

  Što je nama naša Dalmatinka dala?

  U petak, 10. studenog, u 20 sati u Galeriji Sikirica u Sinju otvara se izložba "Što je nama naša Dalmatinka dala?". Tvornica i predionica konca Dalmatinka od svog osnutka 1951. do početka 90-ih godina činila je osnovu privrednog i industrijskog života u gradu Sinju.

 • Zgodne žene spašavaju stvar 2017.

  Zgodne žene spašavaju stvar 2017.

  " Zgodne žene spašavaju stvar" peto je izdanje festivala, namijenjenog promociji ženskog stvaralaštva te kreiranja i propitivanja kulturnog i umjetničkog djelovanja iz feminističke perspektive. Ovogodišnji program donosi dva događaja, predstavljanje zbirke priča " O ljubavi, (...)

 • Besplatne radionice pisanja projekata za mlade

  Besplatne radionice pisanja projekata za mlade

  Udruga Zamisli poziva sve zainteresirane na ciklus radionica pisanja projekata za mlade. Radionice će se održati kroz tri ciklusa - u listopadu, studenom i prosincu. Prvi ciklus će se održati u listopadu u sljedećim terminima: 23.10., 24.10.,26.10., 27.10., 30.10., 31.10. Drugi (...)

 • 'Noč je naša' - Reclaim the Night

  'Noč je naša' - Reclaim the Night

  U petak, 24. studenog u 20 sati u Ljubljani se organizira protest 'Noč je naša' (Reclaim the Night) . "Ne bojimo se, nećemo biti tihe, nismo same krive, nećemo ostati kod kuće, jer: kako god se odijevam, kamo god da idem, da znači da, a NE ZNAČI NE", poručuju organizatorice.

1 2 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM