Najave

 • Grad Zagreb i politike seksualnosti kao politike različitosti

  Grad Zagreb i politike seksualnosti kao politike različitosti

  Tribina "Grad Zagreb i politike seksualnosti kao politike različitosti" se održava u ponedjeljak, 27.02.2017. godine u 12 sati na Institutu za etnologiju i folkloristiku, Šubićeva 42, V kat. "Na tribini ćemo razgovarati s aktivistima i članovima udruga te s antropolozima o tome što brojne (...)

 • Sretan rođendan, Zagorka!

  Sretan rođendan, Zagorka!

  Centar za ženske studije poziva vas na obilježavanje 144 godine od rođenja Marije Jurić Zagorke! U četvrtak, 2. ožujka, u 18 sati održat će se predavanje Žarke Vujić "Dvije Marije: klaviristica i likovna umjetnica Marija Novaković u svjetlu djelovanja Marije Jurić Zagorke".

 • Europian March for the Refugees Rights - Zagreb

  Europian March for the Refugees Rights - Zagreb

  Prošle godine više od 120 gradova u 32 zemlje svijeta izašlo je na ulice zahtjevajući #SiguranProlaz za izbjeglice. Godinu dana nakon i dalje smo suočeni s manjkom političke volje da se izbjeglicama osiguraju osnovna ljudska prava. Štoviše, svjedočimo militarizaciji granica i hladnokrvnom (...)

 • Kreativni kritički laboratorij - Feminističke teorije i prakse

  Kreativni kritički laboratorij - Feminističke teorije i prakse

  Centar za ženske studije u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu realizirat će tijekom ožujka 2017. godine obrazovni modul Kreativni kritički laboratorij – Feminističke teorije i prakse . U okviru modula analizirat će se se i podučavati (...)

 • Odgajanje budućnosti

  Odgajanje budućnosti

  Odgajanje budućnosti projekt je koji okuplja umjetnice i teoretičarke oko zajedničke želje promišljanja suvremene uloge žene i majke. Tema koja često kreće iz vrlo osobnih, trenutačnih, životnih preokupacija zapravo je sveobuhvatni "problem" koji utječe na izgradnju čitavog društva i kreira (...)

 • Noćni marš - 8. mart

  Noćni marš - 8. mart

  Feministički kolektiv fAKTIV organizira Noćni marš povodom 8. marta drugu godinu za redom. Poziv prenosimo u cijelosti. Lani smo u velikom broju marširale_i utabanim putevima stoljetne borbe žena za svoja prava i sva ljudska prava.

 • Ljubav za sve u Saxu

  Ljubav za sve u Saxu

  Ljubav za sve krilatica je pod kojom će se u zagrebačkom klubu Sax! obilježiti Dan zaljubljenih i One Billion Rising Day , koji se svake godine zajedno slave 14. veljače. Tim će povodom u Saxu nastupiti Le Zbor, zbor Domaćigosti te senegalski udaraljkaši Commi Balde i Abi Seydi! (...)

Iz drugih medija

AEM