Najave

 • Zaustavite rat, a ne izbjeglice

  Zaustavite rat, a ne izbjeglice

  Centar za žene žrtve rata - ROSA poziva vas na protestni skup "Zaustavite rat, a ne izbjeglice" povodom Međunarodnog dana mira , u četvrtak, 21.09.2017. u 12:00 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Rezolucijom UN-a iz 2001. godine 21. rujna određen je danom nenasilja i prekida (...)

 • Partycipacija Queeraoke: IGLYO Edition

  Partycipacija Queeraoke: IGLYO Edition

  Maštaš o karijeri pjevačice_a i nastupima pred tisućama osoba? Tuš je tvoja jedina pozornica? Voliš pjevati? Imamo baš nešto za tebe! Pridruži nam se 29. rujna 2017. u Jiggy baru na još jednom izdanju Queeraoka (poigrale smo se malo s imenom!), ali ovaj put s međunarodnim pojačanjima! (...)

 • Žena - trudnica - majka: zelene sfere i nekropolitike

  Žena - trudnica - majka: zelene sfere i nekropolitike

  Centar za kulturu Novi Zagreb poziva vas na izložbu i popratni program "Žena – trudnica – majka: zelene sfere i nekropolitike" . Sudjeluju: Milijana Babić, Ines Matijević Cakić, Tajči Čekada, Vlasta Delimar, Nives Kavurić-Kurtović Martina Križanić Ivana Popović Lena Šimić Ana (...)

 • 20. rođendan CMS-a: #20GodinaNeMIRa

  20. rođendan CMS-a: #20GodinaNeMIRa

  Centar za mirovne studije vas poziva da s njima obilježite prvih 20 godina postojanja Centra za mirovne studije , skorašnju 20. Generaciju Mirovnih studija te Međunarodni dan mira od 19. do 22. rujna 2017. godine. Pripremili su raznovrstan program u kojem će se naći za svakog ponešto: (...)

 • Prijave za novu studijsku godinu Centra za ženske studije

  Prijave za novu studijsku godinu Centra za ženske studije

  Pozivamo zainteresirane da se prijave na ovogodišnji obrazovni program Centra za ženske studije. Prijava se sastoji od pisanoga životopisa i kraćega pisanog obrazloženja interesa za program (do 1 kartice teksta). Uz osnovne podatke u životopisu, molimo navesti podatke o formalnom i (...)

 • Prijave za humanističku radionicu za djecu

  Prijave za humanističku radionicu za djecu

  Centar za građansku hrabrost i u 2017./2018. školskoj godini nudi humanističku edukaciju za djecu osnovnoškolske dobi kao godišnji program u kojem će djeca kroz niz predavačkih i interaktivnih aktivnosti moći učiti o temama kao što su humanizam, feminizam, ljudska prava, umjetnost i (...)

 • Izložba 'Živjeti svoj život'

  Izložba 'Živjeti svoj život'

  U petak, 8. rujna u 20 sati u Galeriji Nova u Zagrebu otvara se izložba "Živjeti svoj život" Zanny Begg & Elise McLeod, Vlaste Delimar i .Wendelien van Oldenborgh. Izložba "Živjeti svoj život" predstavlja radove suvremenih umjetnica koje iz različitih perspektiva preispituju (...)

 • Irena Frantal: Knjiga je spremnik

  Irena Frantal: Knjiga je spremnik

  U utorak, 5. rujna, u 19 sati u Galeriji Vn otvara se izložba Irene Frantal 'Knjiga je spremnik'. "Uzimam KUTIJE raznih veličina te ih otvaram, transformiram iz 3D objekta u dvodimenzionalnu plohu koja će držati tekst. Njihovu unutrašnjost koristim kao zidove kuće / knjige na kojima ću (...)

 • Festival svjetske književnosti 2017.

  Festival svjetske književnosti 2017.

  Početkom kulturne sezone, od 3. do 9. rujna , u Zagrebu se održava Peti Festival svjetske književnosti . U fokusu je književnost njemačkoga govornog područja, pa najveći broj gostiju dolazi iz Austrije, Njemačke i Švicarske. Festival ćemo svečano otvoriti 3. rujna u 20 sati s jednom (...)

 • Studentski rad na temu ženske i rodne problematike

  Studentski rad na temu ženske i rodne problematike

  Centar za ženske studije i ove godine objavljuje Natječaj za dodjelu Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike . Natječaj je namijenjen svim studenticama i studentima preddiplomskih, diplomskih i integriranih studija sveučilišta u Republici Hrvatskoj, svih (...)

1 2 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM