Najave

 • Budi aktivna! Budi emancipiran! Volontiraj i budi dio društvene promjene

  Budi aktivna! Budi emancipiran! Volontiraj i budi dio društvene promjene

  Udruga B.a.B.e. traži osobe koje će : 1. volontirati na SOS telefonu te davati pravne informacije osobama koje iskažu potrebu za pomoći u rješavanju osobnih problema. "Ako studiraš pravo ili socijalni rad ti si prava osoba za naš team! Prije samog volontiranja na SOS (...)

 • 'Obitelji u dobroj vjeri'

  'Obitelji u dobroj vjeri'

  U ponedjeljak, 26. veljače u udruzi Roda s početkom u 19 sati inicijativa U dobroj vjeri i udruga Dugine obitelji organiziraju razgovor na temu obitelji . Vjerujemo da obitelj dolazi u različitim formama i vjerujemo da je za obitelj sadržaj važniji od forme.

 • Predstavljanje knjige Rod i Balkan

  Predstavljanje knjige Rod i Balkan

  Nakladnička kuća Durieux i Centar za ženske studije pozivaju vas na predstavljanje knjige Rod i Balkan Marine Matešić i Svetlane Slapšak, koje će se održati u petak, 23. veljače u 18 sati u Centru za ženske studije u Zagrebu. Govorit će dr. sc. Biljana Kašić , dr. sc.

 • Rode traže ilustratora/icu za knjigu!

  Rode traže ilustratora/icu za knjigu!

  Za potrebe Erasmus projekta 3P+ Positive Pregnancy, Birth and Postpartum , udruga Roda poziva na dostavu ponuda za izradu ilustracija za opremu knjige o trudnoći i porodu. Knjiga je namijenjena trudnicama, posebno onima koje su trudne prvi put, a pisat će se na engleskom jeziku te (...)

 • Fembuvljak: Van iz ormara

  Fembuvljak: Van iz ormara

  LGBTIQ+ inicijativa FFZG-a AUT u četvrtak, 01. ožujka, u novom prostoru K Zone na Ozaljskoj 16, od 17 do 22 sata organizira feministički veganski buvljak , te poručuju da je pravo vrijeme da tvoja odjeća (a možda i ti?) izađe iz ormara! "Bliži nam se proljeće, odlazi siva zima, sve (...)

 • Keširaj - Marširaj: Živio 8. mart!

  Keširaj - Marširaj: Živio 8. mart!

  Feministički kolektiv fAKTIV , široj javnosti najpoznatiji po organiziranju Noćnog marša za Osmi mart, ove godine ponovno zauzima ulice. Međutim, kako bismo marširale/i za Osim marta, 24. veljače moramo 'uskočiti' i donacijom pomoći da se Marš realizira.

 • Organiziraj malu društvenu akciju za pozitivnu promjenu!

  Organiziraj malu društvenu akciju za pozitivnu promjenu!

  Prijavite se na trening i organizirajte malu društvenu akciju kojom ćete potaknuti pozitivne promjene i toleranciju u vašoj okolini. Trening okuplja mlade osobe iz Hrvatske, različitih interesnih sfera, koje su aktivne u svojoj zajednici, a koje će zajedno provesti dva vikenda učeći (...)

 • Što je veza bez nasilja? Riba bez bicikla!

  Što je veza bez nasilja? Riba bez bicikla!

  Javna tribina o nasilju u partnerskim odnosima pod nazivom " Što je veza bez nasilja? Riba bez bicikla ." održat će se 27. veljače od 18:00 do 20:00 u prostoru Studentskog centra, u Stablu znanja na adresi Savska cesta 25, Zagreb. Naziv tribine inspiriran je poznatom feminističkom parolom (...)

 • Srce 2: Valentinovo uz drag show i House of Flamingo

  Srce 2: Valentinovo uz drag show i House of Flamingo

  House of Flamingo za Valentinovo, 14. veljače, organizira premijernu izvedbu drag show programa "S.R.C.E. 2" u Klubu Močvara (Trnjanski nasip bb) s početkom u 20 sati. Show "S.R.C.E." time postaje tradicionalna zagrebačka queer anti-valentinovska noć koja će (...)

 • Balkanska stipendija za novinarsku izvrsnost

  Balkanska stipendija za novinarsku izvrsnost

  Prijave za Balkansku stipendiju za novinarsku izvrsnost za 2018. godinu su otvorene, a rok za prijave je 12. ožujka. Svake godine 10 novinara izabere se putem natječaja kako bi radili na kompleksnim istraživanjem tema od regionalnog i EU značaja. Ovogodišnja tema je ISTINA.

1 2 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM