Najave

 • Pridruži se akciji 'Svijet po mjeri djevojčica!'

  Pridruži se akciji 'Svijet po mjeri djevojčica!'

  Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, u utorak u 12 sati, Platforma za reproduktivnu pravdu u suradnji s udrugama PaRiter iz Rijeke, Antifjaka iz Zadra, Stop nasilju iz Šibenika i Kul Pong iz Bjelovara najavljuje javnu akciju "Za svijet po mjeri djevojčica".

 • Kultura za kaznu

  Kultura za kaznu

  Okrugli stol " Kultura za kaznu ", koji će se održati u utorak, 10.12.2019. u klubu Booksa u 17:00 h, dat će kratki pregled kulturnih i umjetničkih programa koje Skribonauti provode u zatvorima i kaznionicama od 2011. godine te otvoriti diskusiju o načinu na koji kulturni i umjetnički (...)

 • Lekcije o odbrani

  Lekcije o odbrani

  Izložba "Lekcije o odbrani" novi je korak u višegodišnjem KURS-ovom istraživanju kulture u Narodnooslobodilačkom pokretu. Fotografije, arhivski materijali i istraživački uvidi iz prethodnih faza prevode se u likovni jezik, seriju grafika popraćenu tekstovima.

 • Tražimo strašne žene, heroine, borkinje za ravnopravnost i pravednost!

  Tražimo strašne žene, heroine, borkinje za ravnopravnost i pravednost!

  Povijest pišu oni na pozicijama moći, a to da u povijesti praktički nema žena ili su u nju uključene uglavnom one koje nisu poljuljale društveni status quo , nije slučajnost, već glavni način održavanja postojećeg stanja nejednakosti.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM