Najave

 • Feministička samoobrana i zaštita na Trnjanskim kresovima

  Feministička samoobrana i zaštita na Trnjanskim kresovima

  U surovom svijetu patrijarhata, riječi ponekad nisu dovoljne za odbijanje raznih vrsta napada koje nam je taj seksistički svemir u stanju prirediti. Upravo zato nešto primjenjivo i korisno za sve nas - u sklopu Trnjanski kresovi 2017. , 6. svibnja od 17 do 18 sati će se održati radionica (...)

 • Ženski antifašistički Zagreb u Rijeci

  Ženski antifašistički Zagreb u Rijeci

  Centar za ženske studije Zagreb poziva vas na otvorenje izložbe Ženski antifašistički Zagreb u petak 28. 04. 2017. u 18 sati u prostoru Studia Kamov , Križanićeva 6a/I u Rijeci. Izložba se otvara u okviru manifestacije Zbor crvene Rijeke: Prema međunarodnom borbenom stvaralaštvu u (...)

 • AUTova Astro/Soli večer + kviz

  AUTova Astro/Soli večer + kviz

  Prvi petak petog mjeseca AUT vas poziva da nam se priključite u Booksi na astro druženju, čitanju tarota i natalnih karti uz zabavni LGBTIQ+ kviz (dugo ih nije bilo) i veganske slastice (i slanice?). 🔮 "Dođite po odgovore na ključna životna pitanja kao što su: hoće li vam zvijezde (...)

 • Mjesec ženskog aktivizma

  Mjesec ženskog aktivizma

  Sljedećih mjesec dana u Primorsko-goranskoj županiji održat će se 6 različitih radionica namijenjenih ženama svih generacija kojima će se obilježiti Mjesec ženskog aktivizma. Projekt, koji su finacijski podržali Ekumenska inicijativa žena i Primorsko-goranska županija, a organizira (...)

 • Simpozij: Žene u medijima

  Simpozij: Žene u medijima

  Ovogodišnja tema 9. simpozija "Mediji na drukčiji način", koji će se održati 4. svibnja, na kampusu Borongaj, su žene u medijima. U organizaciji USKN Komuna nastojat će se dati slika kako su žene prikazane u medijima i kako je biti žena u medijskoj industriji.

 • Trnjanski kresovi 2017.

  Trnjanski kresovi 2017.

  Trnjanski kresovi gorjet će po treći put otkad je 2015. obnovljena narodna tradicija obilježavanja i slavljenja Dana oslobođenja grada Zagreba (8. svibnja 1945.) od nacifašističkog okupatora i kvislinške ustaške vlasti tijekom Drugog svjetskog rata. Povodom 70. obljetnice Dana oslobođenja (...)

 • Poziv na sudjelovanje na 9. međunarodnom festivalu fotografije Organ Vida

  Poziv na sudjelovanje na 9. međunarodnom festivalu fotografije Organ Vida

  Međunarodni festival fotografije Organ Vida objavio je poziv za domaće i inozemne umjetnice i umjetnike na temu – Novi građani koji je otvoren od 22. veljače pa sve do 1. travnja . Cilj je ovom temom interpretirati ideju Novog građanina koja nadilazi konvencionalno shvaćanje njegove (...)

 • Kreativni kritički laboratorij - Feminističke teorije i prakse

  Kreativni kritički laboratorij - Feminističke teorije i prakse

  Centar za ženske studije u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu realizirat će tijekom ožujka 2017. godine obrazovni modul Kreativni kritički laboratorij – Feminističke teorije i prakse . U okviru modula analizirat će se se i podučavati (...)

Iz drugih medija

AEM