Najave

16.03.2019. 07:05:36 - Libela

četvrtak, 21. ožujka u 19 sati u Cafeu U Dvorištu

Promocija časopisa za književnu i kulturnu teoriju 'k'

Uredništvo Časopisa za književnu i kulturalnu teoriju "k." poziva vas na promociju 14. broja posvećenog temi djevojačkih studija.

Četrnaesti broj obuhvaća presjek recentne produkcije iz polja djevojačkih studija koja se bavi pitanjima kulturnog poimanja i reprezentacije djevojaka i djevojaštva, kao i tekstove koji na širi način problematiziraju teorijski i metodološki okvir discipline djevojačkih studija te "djevojke" kao najznačajnijeg fokusa njezina proučavanja. Cilj rada na ovom broju bio je uvesti djevojačke studije kao mlado, interdisciplinarno znanstveno polje u lokalni i regionalni akademski kontekst, ali i putem autorskih tekstova unijeti lokalne teme u sferu djevojačkih studija.

U bloku autorskih tekstova tako možete čitati o djevojačkim prostorima u Jugoslaviji, djevojaštvu u suvremenom hrvatskom filmu te na lokalnoj fanzinskoj i punk sceni, kao i o različitim vrstama djevojačke prisutnosti na internetu.  

Promocija novog broja održat će se u četvrtak, 21. ožujka u 19 sati u Cafeu U Dvorištu. Časopis će predstaviti urednice Barbara Gregov, Veronika Mesić, Petra Požgaj, Natalija Iva Stepanović i Ivana Mihaela Žimbrek, a pridružit će im se i dr. sc. Maša Grdešić, docentica na Odsjeku za komparativnu književnost, te Lana Pukanić, urednica portala Krilo.

Više o predstavljanju na Facebook eventu!

Tagovi: časopis k, djevojački studiji, promocija

Vezani članci:

Facebook komentari

Stup srama

Iz drugih medija

AEM