Uncategorized

nedjelja, 23. srpnja

Hrana, a ne oružje & Buvljak za šapice

Hrana, a ne oružje & Buvljak za šapice

Klub Kocka poziva sve ljude dobre volje i apetita da se pridruže na manifestaciji događaja Food not bombs, tzv. Hrana, a ne oružje u nedjelju, 23. srpnja od 14 sati. Tim događajem ističe se globalna problematika hrane predstavljene u svijetu kao privilegije, a ne prava svakog bića, što bi u konačnici ona trebala biti. Na platou Doma mladih u Splitu kuhat će se fina veganska spiza obogaćena svakojakim začinima koji će se poigravati vašim nepcima. 

Kako bi upotpunili cijelo nedjeljno druženje uz glazbu i veselu atmosferu, okupljanje će imati i humanitarni karakter. Samo par skalina niže, u Kockinom dvorištu, taj dan organizira se i buvljak na kojem ćete pronaći raznovrsne predmete, knjige, nakit, odjeću, ukrase i slično. I ptičice na grani znaju da Split nema azil, stoga sav prihod prikupljen od donacija bit će podjeljen Splitskim udrugama, inicijativama i volonterima koji jedini brinu za napuštene životinje u Splitu.

Cilj ovog pothvata je potaknuti nas na vlastita djelovanja u svom okruženju u skladu sa svojim mogućnostima. Sjetimo se da promjena počinje od nas samih. 

Ukoliko sami želite donirati predmete za buvljak (knjige, ukrase, nakit, odjeću, aparate i sve ono što vam više ne treba, u dobrom je stanju a mislite da bi moglo poslužiti nekome drugome) to možete učiniti na adresi Jadranska 1 u Chillton baru Split (Pon-Čet: 16h-00h i Pet-Sub: 15h-01h).