Najave

30.07.2017. 14:32:26 - Libela

FOTO natječaj

Kretanje mojim gradom

(Foto: Facebook Sindikat Biciklista - Luka Tomac)

ODRAZ - Održivi razvoj zajednice i ovo ljeto poziva građane i građanke Zagreba na sudjelovanje u foto natječaju Kretanje mojim gradom. "Natječajem želimo potaknuti građane i građanke Zagreba na kritičko promišljanje o gradskom prometu s naglaskom na održive, čiste, energetski učinkovitije i za okoliš povoljnije oblike kretanja. Malim promjenama, kao što je odlazak na posao hodanjem, biciklom ili javnim prijevozom, odabiremo zdraviji način života, čuvamo okoliš i doprinosimo održivom urbanom razvoju", poručuju organizatori/ice natječaja. 

Na natječaj možete prijaviti sve fotografije koje se tiču događanja u prometu tijekom šetnje zagrebačkim ulicama, kvartovima, parkovima, na putu do posla. Objektivom je potrebno uloviti zanimljive prometne situacije s naglaskom na održivu urbanu mobilnost. Fotografije trebaju prikazivati sugrađane i sugrađanke dok pješače, voze bicikl, koriste javni prijevoz, sustav javnih bicikala ili pak zajedničku vožnju.

PRAVILA I UVJETI

  • mogu sudjelovati građani/ke Zagreba (amateri/ke i profesionalci/ke)

  • poslati najviše dvije crno-bijele ili kolor fotografije, ne starije od tri godine (.jpg format rezolucije 300 dpi )

  • fotografije i popunjenu prijavnicu dostaviti do 7. rujna 2017. na e-mail adresu: fotonatjecaj@odraz.hr uz oznaku "ime i prezime " (prijavnicu preuzmite ovdje.)

  • žiri će odabrati tri najbolje fotografije

  • dodjela nagrada održat će se tijekom Europskog tjedna mobilnosti (16. - 22. rujna 2017.)

Nagrade su poklon bonovi u iznosu: 

  • 1. nagrada - 1.000,00 kn

  • 2. nagrada - 750,00 kn

  • 3. nagrada - 500,00 kn

Foto natječaj je organiziran u sklopu dvogodišnjeg projekta "Dijalog o mobilnosti u Zagrebu". Projekt financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH.

Tagovi: biciklom na posao, foto natječaj, fotografije, grad zagreb, očuvanje okoliša, odraz, održivi razvoj, pješačenje, zagrepčani i zarepčanke

Vezani članci:

Facebook komentari

Stup srama

Iz drugih medija

AEM