Uncategorized

u galeriji miroslav kraljević

Otvoreni studio: Bebè Na Volè u suradnji sa Selmom Banich

Otvoreni studio: Bebè Na Volè u suradnji sa Selmom Banich

GMK

Galerija Miroslav Kraljević i ove godine nastavlja svoj program Otvorenog studija u okviru kojeg galerija postaje radni i istraživački prostor. Prvi ovogodišnji Otvoreni studio koji će trajati od 22. siječnja do 17. veljače ugostit će Bebè Na Volè i Selmu Banich.

Adam Semijalec poznatiji kao Bebè Na Volè počeo je otkrivati ljubav za folklornu glazbu spontano i donekle vrlo sramežljivo obradom tradicionalne slavonske ‘Đakovo, Đakovo’ te autorskom pjesmom ‘Baba Ljuba blues’ na posedarskom dijalektu. Kao svestrani istraživač tradicionalnog delta bluesa, Bebè Na Volè autorsku glazbu godinama stvara, snima i izvodi po do-it-yourself principima, nastavljajući povremeno istraživati i glazbenu baštinu svojih slavonskih i dalmatinskih korijena.

Višetjedni boravak u Otvorenom studiju Galerije Miroslav Kraljević prilika je za studiozniji pristup istraživanju folklornog nasljeđa – narodnog bluesa – i u narodu s njim povezanim običajima. U istraživačko-studijskom radu te u stvaranju privremene čitaonice i slušaonice u prostoru galerije Adamu će se u Otvorenom studiju pridružiti Selma Banich koja, iako sama ne izvodi glazbu, inspiraciju često pronalazi u anarhističkim, radničkim i feminističkim pjesama.

Istraživački, izvođački i slušateljski prostor Otvorenog studija bit će otvoren svima koji su zainteresirani za susret s eksperimentalnim, eklektičnim čitanjem hrvatske narodne glazbe i s njom povezanim bluesom. Radni proces planira se privremeno zaokružiti izvedbenim događajem u galeriji koji će se održati 17.02. s početkom u 20 h.

Otvoreni studio bit će moguće posjetiti u prethodno najavljenim terminima. Više informacija na Facebook eventu.