Uncategorized

klupska poslastica u režiji žive muzike

Mobilegirl u Attacku

Mobilegirl u Attacku

U subotu, 27. siječnja, u klubu Attack Živa muzika organizira nastup popularne DJ-ice i producentice iz Berlina Mobilegirl. Kao predgrupa nastupit će zagrebačka DJ-ica Mapalma koja će promovirati nedavno izdan debitantski EP’ Nightcap’. Njoj će se pridružiti rado viđeni gost na zagrebačkoj sceni, beogradski producent Lil Taty dok uvod u večer pripada mladom zagrebačkom producentu pod imenom Mrtvago.

Bao-Tran Tran aka Mobilegirl producentica je i DJ-ica iz Berlina. Rano prepoznata od strane švedske etikete i kolektiva Staycore, za koji je nedavno izdala i prvi samostalni EP ‘Poise’, Mobilegirl je u kratkom roku izgradila impresivnu biografiju. Staycore zastupa novi val klupskih producenata/ica koji impresioniraju vlastitom produkcijom, ali i eklektičnim DJ miksevima kakvima se i Bao proslavila. Budući da je odrasla na rnb hitovima kasnih 90-ih i ranih 2000-ih, u svojim uvijek intrigantnim setovima rado suprotstavlja edite rnb klasika i acapella dionice raznovrsnim žanrovima elektroničke glazbe, od futurističkog grimea i reggaetona sve do trancea. Ne iznenađuje stoga činjenica da Mobilegirl iza sebe ima nastupe u Berghain / Panorama baru, na uglednom CTM festivalu, sudjelovanja u klupskim večerima berlinskog kolektiva Janus ili pak gostovanje na Milan Fashion Weeku.

Ovakav miks stilova koji kombinira osobnu i nikako “guilty pleasure” povijest sa suvremenim klupskim zvukom u setovima se pretvara u svojevrsni rnb rave kao stvoren za Attack.

Mobilegirl se pridružuju Mapalma, Lil Taty i Mrtvago s jednako originalnim i eksperimentalnim pristupom klupskoj glazbi koja sjedinjuje rnb, trap, grime i old school rap.K