Uncategorized

pod mentorstvom Sonje Tarokić

Prijavi se na scenaristički laboratorij!

Prijavi se na scenaristički laboratorij!

Kinoklub Zagreb poziva vas na Scenaristički laboratorij pod mentorstvom redateljice i scenaristice Sonje Tarokić, tijekom koje će polaznici_e radionice imati priliku nadograđivati vlastiti scenarij za kratki igrani film i razvijati ga prema finalnoj verziji. Radionica će se trajati od kraja rujna do početka studenog 2018. godine.

Radionica Scenaristički laboratorij zamišljena je kao grupni rad i međusobna podrška u procesu autorske razrade projekta. Svaki tjedan grupa polaznika_ica sastajat će se u jednom terminu od nekoliko sati, unutar kojeg će se međusobno savjetovati, razgovarati i poticati daljnji rad na početnoj verziji scenarija svakog od autora_ica. Cilj radionice je pomoći svakom od polaznika_ica da početnu, odnosno prvu verziju scenarija ili scenoslijeda s kojim se prijavljuje, dovede do naprednije i detaljnije verzije – one koja će upravo u autorovom_icinom viđenju biti poboljšana, “istinitija” verzija originalne ideje i nauma, i koju će eventualno potom htjeti i snimati.

Od polaznika_ica se očekuje da u svakom tjednu naprave vidljive pomake u scenariju, ovisno o specifičnom procesu koji je potreban pojedinom projektu. Ova radionica namijenjena je autorima_icama koji imaju barem malo iskustva u radu na filmu, odnosno, da su dosad snimili_e barem jedan kratkometražni film bilo kojeg filmskog roda. Moguće se prijaviti i isključivo kao scenarist_inja, ili pak u tandemu scenarist-redatelj koji zajedno rade na projektu. Prijave su otvorene i za zainteresirane polaznike_ice koji nisu nužno članovi Kinokluba. Voditeljica radionice odabrat će tri do pet projekata, ovisno o pristiglim prijavama.

Prijave su otvorene do 15. rujna te se trebaju sastojati od: 

*Bilješke o sebi: kratak opis dosadašnjih interesa i rada na filmu

*Prve verzije scenarija ili detaljnog scenoslijeda:  poželjno je da prijave sadrže što razrađeniji prvi draft projekta, bilo da se radi o dijaloški razrađenom scenariju ili pak detaljnom treatmentu ili scenoslijedu

*Motivacijskog pisma

*Linka na prethodni film: kojeg je autor_ica napisao_la ili režirao_la

Navedeno se šalje na e-mail adresu radionice@kkz.hr.