Uncategorized

02.-08.rujan, u Zagrebu i Splitu

Festival svjetske književnosti

Festival svjetske književnosti

Facebook događaja

Šesti Festival svjetske književnosti održat će se, od 02. do 08. rujna u Zagrebu i Splitu. Tijekom ovih godina Festival svjetske književnosti profilirao se ne samo izborom gostiju_šća i brojem programa već i posjećenošću među najvažnije književne festivale koji se održavaju u Hrvatskoj, ali i širem okružju.

Ovogodišnji Festival za razliku od tri posljednja nema zemlju u fokusu, ali zato ima možda najzanimljivije goste_šće do sada. Kao i svake godine dolaze nam gosti_šće iz svih krajeva svijeta, od susjednih zemalja do daleke Australije, Južne Amerike, Afrike i, naravno, Europe. Stižu nam gosti_šće iz sedamnaest zemalja svijeta koji_e će sudjelovati na pedesetak programa. Uz književnike_ice i moderatore_ice sudjeluju, kao i uvijek, likovni umjetnici_ice i glazbenici_ice.

NOVINA na #FSK2018
Ove godine novina na Festivalu su vaučeri u vrijednosti od 20 kn te 10 kn za osobe mlađe od 25 godina i starije od 65 godina koji služe kao ulaznica za programe u 21 sat u velikoj dvorani kina Europa. Istovremeno, njima se ostvaruje popust kod kupnje knjiga u Festivalskoj knjižari (jedna ulaznica vrijedi kao vaučer za jednu knjigu).
Ulaz na ostale programe je besplatan.

Nabavite svoje ulaznice–vaučere na vrijeme na https://kupiulaznicu.kinoeuropa.hr ili na blagajni kina Europa.

Programi s ulaznicom/vaučerom: 

Ponedjeljak 3. 9. Razotkrivanje: David Grossman, vodi Hrvoje Klasić
Utorak 4. 9. Razotkrivanje: Chigozie Obioma, vodi Korana Serdarević
Srijeda 5. 9. Okrugli stol: Pravo na priču – Kultura, moć i #metoo. Sudjeluju: Rada Iveković, Lejla Kalamujić i Igor Štiks. Moderira Maša Grdešić.
Četvrtak 6. 9. Okrugli stol: #sloboda, satira, cenzura, posvećeno Predragu Luciću. Sudjeluju: Boris Dežulović, Igor Fejzagić, Oliver Frljić i Viktor Ivančić. Moderira Sinan Gudžević.
Petak 7. 9. Razotkrivanje: José Luís Peixoto, vodi Jerko Bakotin
Subota 8. 9. Razotkrivanje: Frédéric Beigbeder, vodi Ivica Ivanišević