Uncategorized

Forum za raspravu o izazovima i nasljeđu ljevice

Prvi ‘Korčula after PARTY’

Prvi ‘Korčula after PARTY’

KAP

Udruga antifašističkih boraca i antifašista Korčule i Nova ljevica pozivaju vas na prvi Korčula after PARTY (KaP), odnosno Forum za raspravu o izazovima i nasljeđu ljevice koji će se održati u Korčuli od 21. do 24. rujna 2018. godine

Godina u kojoj smo odlučili krenuti u ovaj projekt nije nimalo slučajna, kao što sigurno znate 50 je godina prošlo od revolucionarne 1968. i upravo je to okosnica prvog KaP-a.

S druge strane, potaknuti aktualnim trendovima u političkom i društvenom životu, rastom populističkih i nacionalističkih pokreta i stranaka, a onda i evidentnom krizom u koju je upala ljevica u Hrvatskoj, odlučili smo krenuti u ovaj projekt s tendencijom da se kritička misao i glas stručne javnosti, proširi te postane tradicionalni događaj u kojemu će osim velikog broja govornika, aktivno sudjelovati i šira javnost. Cilj nam je dakle u otvorenim raspravama o najaktualnijim temama ukazati na slabosti i probleme s kojima se suočava ljevica, te cjelokupno društvo. 
 
U trodnevnom programu u fokusu kojeg je svaki dan druga tema, sudjeluju najpoznatiji regionalni povjesničari mlađe generacije Hrvoje Klasić, Dragan Markovina, Srđan Milošević, novinari Viktor Ivančić i Vuk Perišić, aktivistica Vedrana Bibić, filozofi Nadežda Čačinović i Boris Buden, aktivist i profesor Nerzuk Ćurak, redatelji Dino Mustafić i Zlatko Paković, slovenski kulturolog Mitja Velikonja, socioekonomist Toni Prug, pisac i kritičar Boris Postnikov, bivši sveučilišni profesor i autor knjige o uništavanju knjiga tijekom 90-ih u Hrvatskoj Ante Lešaja.
 
Detaljan program i teme možete pogledati ovdje. Za sve detalje možete nas kontaktirati na mail: forum@kap-korcula.net ili putem Facebook stranice na kojoj možete pratiti i sve aktualnosti vezane za ovaj događaj, Korčula after PARTY (KaP).
 
U slučaju potrebe oko organizacije smještaja, prijevoza i bilo kakve pomoći, budite slobodni obratiti nam se na navedene kontakte. 
 
Radujemo se vašem dolasku, i to ne samo ove godine. Kako smo već istaknuli, željeli bismo da ovaj događaj postane tradicionalno godišnje okupljanje i mjesto ugodnog druženja te slobodne rasprave o izazovima modernog društva i svemu onome što osviještenoga čovjeka zanima, ili bi ga trebalo zanimati.