Preko plota

 • Završetak najveće LGBT kampanje u Srbiji

  Završetak najveće LGBT kampanje u Srbiji

  Završnim skupom kampanje #bićebolje ove subote, 18. veljače u Beogradu završava najveća LGBT kampanje u Srbiji do sada. Na konvenciji će govoriti sudionici kampanje, a glavna tema bit će budućnost LGBT aktivizma u Srbiji. "Kampanjom #bićebolje već mesec dana šaljemo ohrabrujuću poruku mladim (...)

 • Homofobija i transfobija ne poznaju granice - jučer Zagreb, već danas Sarajevo

  Homofobija i transfobija ne poznaju granice - jučer Zagreb, već danas Sarajevo

  Priopćenje prenosimo u cijelosti: Dana 13.02. nekolicina aktivista_kinja za ljudska prava LGBTI osoba okupila se ispred Veleposlanstva Republike Hrvatske u Sarajevu s namjerom da izrazi podršku osobama povrijeđenim u homofobnom i transfobnom napadu na zagrebački klub Super Super.

 • Podgorica ustaje i pleše!

  Podgorica ustaje i pleše!

  U nedjelju, 12 veljače, Podgorica će biti dio globalnog plesnog performansa "Jedna milijarda ustaje". Protiv nasilja nad ženama na Trgu nezavisnosti plesat će političari/ke, ministri/ice, diplomati/kinje, građani/ke. Fokus ovogodišnje kampanje je suzbijanje eksploatacije žena te se (...)

 • VIDEO: Eksploatacija radnika i radnica u uslužnom sektoru u Srbiji

  VIDEO: Eksploatacija radnika i radnica u uslužnom sektoru u Srbiji

  Anarhosindikalistička inicijativa snimila je video o uslovima rada po supermarketima širom Srbije. "Video o uslovima rada u supermarketima u Srbiji napravili smo kako bismo obavestili širu javnost o divljoj eksploataciji radnica i radnika u lancima supermarketa u Srbiji, o (...)

 • Izabrane gej ikone i homofobkinja godine u Srbiji

  Izabrane gej ikone i homofobkinja godine u Srbiji

  Javni servis LGBT Srbije "GayEcho" svake godine bira osobe koje su svojim javnim zalaganjem doprinijele poboljšanju položaja LGBT populacije u Srbiji i proglašava ih gej ikonama godine. Dobitnici/ice za 2016. godinu su ministrica za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić i glumac (...)

 • Sve su to vještice i RahatLook predstavljaju Vesch

  Sve su to vještice i RahatLook predstavljaju Vesch

  U petak, 10.2., u klubu The Loft u Sarajevu, s početkom u 19 sati, bit će predstavljena originalna kolekcija donjeg veša i stikera za nju i njega, Vesch . Vesch je specifičan jer je nastao kao suradnja između Facebook meme stranice Sve su to vještice i online prodavnice vintage (...)

 • 'Merlinka je festival slobode queer osoba'

  'Merlinka je festival slobode queer osoba'

  Završena je peta Merlinka, a dok već odbrojavamo do januara 2018. godine, u isto vrijeme sumiramo utiske i shvaćamo da je Merlinka postala važan događaj za LGBTI osobe u Bosni i Hercegovini. Festival je ove godine posjetilo preko 500 ljudi.

 • Kosovo pokreće aktivnosti kako bi potaknulo žene da polažu pravo na posjedovanje

  Kosovo pokreće aktivnosti kako bi potaknulo žene da polažu pravo na posjedovanje

  Kosovo je na putu da revolucionarizira zakone o posjedovanju zemlje, po prvi put jasno definirajući formalno vlasništvo i potičući žene da nasljeđuju i posjeduju zemlju na temelju vlastitih prava . Pomoćnik ministra Hajredin Kuçi rekao je kako Vlada želi modernizirati sustav (...)

 • Javni mediji troše jako mnogo, a ne odolijevaju političkim pritiscima

  Javni mediji troše jako mnogo, a ne odolijevaju političkim pritiscima

  Upravljačke i nadzorne strukture javnih medijskih servisa u zemljama jugoistočne Europe biraju se pretežno po političkom ključu, što onemogućava ispunjavanje njihove javne funkcije, zaključuje Media Observatory u regionalnoj analizi javnih medija jugoistočne Europe.

 • Srbija: Oko 1000 izbjeglica se smrzava na minus 20

  Srbija: Oko 1000 izbjeglica se smrzava na minus 20

  Izbjeglice iz Afganistana, Pakistana i drugih zemljama, sa djecom i tinejdžerima, zimu su dočekali/e na otvorenom u Beogradu na temperaturama koje su dosegle i minus 20. Procjenjuje se da je u Srbiji trenutno oko sedam tisuća izbjeglica.

1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM