Preko plota

 • Dodijeljena priznanja Bring The Noize - BeFem

  Dodijeljena priznanja Bring The Noize - BeFem

  Povodom 8. marta i prisjećanja na žensku borbu, otpor i solidarnost u prostorijama KC Grada , dodijeljena su priznanja Bring The Noize – BeFem za feminističke inicijative tijekom 2019. godine. Jedne od dobitnica priznanja, Združena akcija Krov nad glavom , u svom (...)

 • Mapa osmomartovskih događaja u Srbijia

  Mapa osmomartovskih događaja u Srbijia

  Rekonstrukcija Ženski fond , prva lokalna ženska fondacija u Srbiji, osnovana 2004. s misijom da podrži i održi feminističku političku platformu protiv rata, nacionalizma, rasizma, militarizma, bilo kog oblika diskriminacije i nasilja prema ženama, objavila je danas mapu osmomartovskih (...)

 • Poželjno je da kandidatkinja ima djecu stariju od tri godine i/ili da ne planira trudnoću

  Poželjno je da kandidatkinja ima djecu stariju od tri godine i/ili da ne planira trudnoću

  Na slovenskom Instagram profilu Delozlom prije nekoliko dana objavljen je oglas za posao koji među ostalim uvjetima zapošljavanja navodi: 'Budući da zapošljavamo zbog odlaska na porodiljni, poželjno je da kandidatkinja već ima djecu stariju od tri godine i/ili da ne planira porodiljni dopust za (...)

 • CG: odbijen zahtjev crkve za oduzimanje roditeljskih prava istospolnim zajednicama

  CG: odbijen zahtjev crkve za oduzimanje roditeljskih prava istospolnim zajednicama

  Ministarstvo za ljudska i manjinska Crne Gore nije prihvatilo prijedlog Mitropolije crnogorsko primorske (MCP) da se istospolnim parovima zbog stupanja u životno partnerstvo oduzima pravo na roditeljstvo. Ministarstvo smatra da je takav stav neprihvatljiv te da je "direktno narušavanje (...)

 • U Beogradu pokrenuta neformalna grupa Dugine porodice

  U Beogradu pokrenuta neformalna grupa Dugine porodice

  Krajem studenog u Beogradu pokrenuta je Facebook stranica neformalne grupe ' Dugine porodice '. Inicijativa je pokrenuta prije nešto više od dva mjeseca a nastala je u svijetu bezuvjetne ljubavi i tolerancije. Trenutno rade kao neformalna grupa koja je osnovana s ciljem osnaživanja (...)

 • Bh. uroloz/inje i ginekolozi/inje na treningu o pravima i potrebama trans osoba u BiH

  Bh. uroloz/inje i ginekolozi/inje na treningu o pravima i potrebama trans osoba u BiH

  Kao dio programa za obilježavanje 16 dana aktivizma Sarajevski otvoreni centar (SOC) organizirao je u Sarajevu trening za urologe_inje i ginekologe_inje pod nazivom " Medicinski aspekti prilagodbe spola: O adekvatnom, trans specifičnom i inkluzivnom pružanju usluga i podrške trans osobama u (...)

 • Pretučen zbog ljubičaste torbe za psa

  Pretučen zbog ljubičaste torbe za psa

  U Beogradu je ovog vikenda pretučen Ilija Vučević samo zato što su dvojica muškaraca mislili da je homoseksualac jer je nosio ljubičastu torbu za psa. "Čekali smo u redu u piceriji kada sam prišao drugu da uzmem picu, jedan od njih je počeo da provocira da sam peder zato što nosim (...)

 • Napadnut LGBT klub u centru Ljubljane

  Napadnut LGBT klub u centru Ljubljane

  U petak u 6 ujutro napadnut je L GBT klub Tiffany u Metelkovoj ulici u Ljubljani. Nepoznati nasilnici razbili su ulazna vrata i prozore kluba, ušli unutra, vikali i psovali, prijetili zaposlenicima/ama koji/e su se zabarikadirali unutra. Iako traumatizirani, zaposlenici/e nisu ozlijeđeni/e.

 • Beograd Pride izabran za domaćina Euro Pridea

  Beograd Pride izabran za domaćina Euro Pridea

  Beograd Pride izabran je za domaćina Euro Pridea 2020. godine. Europske LGBTIQ organizacije, članice European Pride Organisers Association odabrale su Beograd Pride s nadmoćnih 71 posto glasova. Beogradska povorka ponosa tako je prikupila više glasova od ostalih predloženih opcija: (...)

 • Uz slogan 'ne odričem se' održana Parada ponosa u Beogradu

  Uz slogan 'ne odričem se' održana Parada ponosa u Beogradu

  Pod sloganom 'Ne odričem se', jučer je održana Parada ponosa u Beogradu koja je okupila nekoliko tisuća ljudi. Okupljeni/e su prošetali/e do najvažnijih institucija u zemlji, Skupštine i Vlade Srbije, kako bi ukazali na potrebu rješavanja problema LGBT+ zajednice u Srbiji.

1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM