Preko plota

 • Reagirajte dok ne bude kasno!

  Reagirajte dok ne bude kasno!

  Povodom ubojstva još jedne žene (V.M.) u Srbiji te ponovnog medijskog izvještavanja i nagađanja o okolnostima ubojstva (J.M.) koje se dogodilo prije godinu dana, reagirala je mreža ženskih nevladinih organizacija "Žene protiv nasilja". U svom priopćenju upozoravaju na dvije stvari: (...)

 • Parada ponosa u Beogradu prošla je bez incidenata

  Parada ponosa u Beogradu prošla je bez incidenata

  Ovogodišnji Prajd u Beogradu održan je u nedjelju, 17. rujna pod sloganom "Za promenu" te je prošao bez incidenata. Uz oko tisuću ljudi, Prajdu su prisustvovali premijerka Srbije Ana Brnabić , gradonačelnik Beograda Siniša Mali te ambasador amsterdamskog prajda Hans Vanhoven .

 • Pojmovnik antifašističke borbe

  Pojmovnik antifašističke borbe

  Ako vas zanima povijesna dimenzija antifašizma u Srbiji i Jugoslaviji, zavirite u Pojmovnik antifašističke borbe , koji je izdala platforma Škola antifašizma 2016. godine. "U epohi kad se jugoslovensko antifašističko nasleđe sve više potiskuje, briše ili čak kriminalizuje, i kad (...)

 • Svijet je naše platno

  Svijet je naše platno

  Fondacija CURE organizuje dvanaesti po redu PitchWise festival ženske umjetnosti i aktivizma kroz feminističku teoriju i praksu od 07. do 10. septembra 2017. godine u Sarajevu. "Festival smo pokrenule vođene potrebom da zauzmemo napušteni i zanemareni javni prostor i da ga (...)

 • Poziv za dostavljanje radova: Reproduktivna prav(d)a

  Poziv za dostavljanje radova: Reproduktivna prav(d)a

  Treći broj časopisa BONA posvećen je propitivanju odnosa između reproduktivnih prava i reproduktivne pravde . Tražimo teorijske tekstove i umjetničke radove koji tematiziraju sljedeće: reproduktivna pravda vs. reproduktivna prava – koncepti reproduktivnog zdravlja (...)

 • Fotkaj i prijavi se: 'Osobe sa kvalitetom'

  Fotkaj i prijavi se: 'Osobe sa kvalitetom'

  Filmski festival "Uhvati film – BiH" raspisao je konkurs za prijem radova za izložbu fotografija na temu "Osobe sa kvalitetom". U fokusu fotografija treba da se prikažu osobe s invaliditetom u svakodnevnom životu, njihovo učestvovanje u svim sferama društvenog života i rada: na (...)

 • Prvi rock kamp za djevojčice u Beogradu

  Prvi rock kamp za djevojčice u Beogradu

  Femix , jedan od programa Organizacije za promociju aktivizma OPA, organizira prvi Rok kamp za devojčice od 21. do 27. kolovoza u Beogradu. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti. Početkom sledeće nedelje 32 devojčice iz cele Srbije imaće priliku da oprobaju svoje muzičke veštine na (...)

 • Policija u edukaciju uključuje i modul o zločinu iz mržnje

  Policija u edukaciju uključuje i modul o zločinu iz mržnje

  Nakon što je prošle godine uspješno završen Train the Trainer program za policijske službenike/ce kantonalnih MUP-ova i predstavnike/ce Policijske akademije FBiH, ove godine svaki kantonalni MUP treba provesti edukacije o zločinu iz mržnje.

 • Medijski prikaz nasilja - okrivljavanje žrtve i lažni stručnjaci

  Medijski prikaz nasilja - okrivljavanje žrtve i lažni stručnjaci

  Jedna od prvih i najvažnijih preporuka gotovo svakog priručnika za medijsko izvještavanje o nasilju prema ženama jest: Ne okrivljujte žrtvu za počinjeni zločin . I koliko god puta feminističke organizacije pisale i upozoravale na vrlo direktna medijska optuživanja i okrivljavanja žena koje su (...)

 • Otvorene prijave na Q sport kamp

  Otvorene prijave na Q sport kamp

  Centar za mlade KVART, u okviru projekta "Togethering", organizira četverodnevni Q sport kamp koji će se održati od 27. do 31. srpnja 2017. godine. Kamp će okupiti 25 lezbijki, gejeva, trans, biseksualnih i interspolnih osoba iz Bosne i Hercegovine koje se žele osnažiti, povezati i provesti (...)

1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM