Preko plota

 • Bugarska prekinula ratifikaciju Istanbulske konvencije

  Bugarska prekinula ratifikaciju Istanbulske konvencije

  Bulagrske vlasti pokazale su potpuno ignoriranje sustavnih napada na žene odbacivši europski ugovor usmjeren na borbu protiv nasilja nad ženama , izjavila je u srijedu skupina za ljudska prava Bugarski Helsinški odbor (BHC). Vladajuća stranka GERB u veljači je povukla Istanbulsku (...)

 • Slikovnica 'Moja dugina obitelj' dolazi u Beograd!

  Slikovnica 'Moja dugina obitelj' dolazi u Beograd!

  Organizacije Gayten-LGBT i Da se zna pozivaju vas na predstavljanje slikovnice " Moja dugina obitelj " nevladine organizacije Dugine obitelji. Predstavljanje slikovnice i druženje s njenim autorima/cama održat će se u dva navrata: 21. travnja od 15 do 17 sati na radionici za LGBTIQ (...)

 • Feminističke heroine koje su mijenjale historiju u BiH

  Feminističke heroine koje su mijenjale historiju u BiH

  Amila Hrustić Batovanja , Masha Durkalić i Hatidža Gušić pokrenule su projekt obilježavanja mjeseca ženske povijesti i tijekom cijelog marta na blogu su se svaki dan jedom objavom prisjećale značajnih žena Bosne i Hercegovine. "Mjesec mart je Mjesec ženske historije (...)

 • Sarajevo ne dopušta skup podrške trans osobama

  Sarajevo ne dopušta skup podrške trans osobama

  Sarajevski otvoreni centar danas je održao press konferenciju u Sarajevu kako bi skrenule/i pažnju na nedopustivo ograničavanje slobode okupljanja LGBTI osobama. Prenosimo njihovo priopćenje: Sarajevski otvoreni centar sredinom mjeseca marta uputio je zahtjev Opštini Centar povodom (...)

 • Likovi žena na BIH novčanicama

  Likovi žena na BIH novčanicama

  Potaknuti/e činjenicom da likovi žena nisu zastupljeni na bh. novčanicama, Sarajevski otvoreni centar je uputio dopis Centralnoj banci Bosne i Hercegovine u kojem su predložili/e da Adela Ber Vukić , Mica Todorović , Vahida Magajlić , Vera Šnajder i Laura Papo Boherta budu (...)

 • Slovenski/e prosvjednici/e: 'Zaustavite genocid u Afrinu!'

  Slovenski/e prosvjednici/e: 'Zaustavite genocid u Afrinu!'

  Građani/ke Ljubljane u srijedu 21. ožujka izašli su na ulicu s ciljem konačnog izazivanja reakcije od strane relevantnih institucija glede turske opsade sirijskog Afrina, ali i represije, neutemeljenih progona te neupitnog kršenja ljudskih prava kojima su izloženi/e mnogi/e turski/e državljani/ke (...)

 • Žene nisu mašine za rađanje vojnika

  Žene nisu mašine za rađanje vojnika

  Ženska platforma za razvoj Srbije- Palić kritizirala je izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o rješavanju demografskih problema u kojoj je zaključio da Srbija za 40 godina neće imati ni državu ni narod, te to povezao s problemima depopulacije i "rješavanjem problema Kosova".

 • Razvoj kritičkog mišljenja mladih kroz umjetnost

  Razvoj kritičkog mišljenja mladih kroz umjetnost

  Umjetnost je oduvijek bila kreativan način promišljanja o društvenoj stvarnosti, pa su tako sudionice edukacije "Omladinski rad sa LGBTI osobama" Marija Vuletić i Nera Mešinović odlučile pokrenuti set od 20+ radionica. One će se fokusirati na rad s grupom od 10-15 sudionika/ice 20 do 25 godina), (...)

 • Seksualno uznemiravanje: Odgovornost počinje s nama

  Seksualno uznemiravanje: Odgovornost počinje s nama

  Prije nekoliko mjeseci, svijet je zatresao #metoo pokret. Nakon što su brojne žene javno progovorile o seksualnom zlostavljanju koje su doživjele od strane holivudskog producenta Harveya Weinsteina , uslijedila je lavina svjedočanstava žena koje su proživjele isto.

 • Upis četvrte generacije polaznica/ka Feminističke škole Žarana Papić

  Upis četvrte generacije polaznica/ka Feminističke škole Žarana Papić

  Sarajevski otvoreni centar je 2015. godine, kroz Feminističku školu, nastavio ženskostudijski program Žarana Papić, koji je 1998. godine pokrenulo i vodilo Udruženje Žene ženama, kao prvi studij o ženama u Bosni i Hercegovini. O školi: Ove godine Feministička škola Žarana Papić (...)

<< < 5 6 7 8 9 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM