Prozor u svijet

 • Reklama prikazuje žene koje zaista depiliraju dlake na tijelu

  Reklama prikazuje žene koje zaista depiliraju dlake na tijelu

  Američki brend 'Billie razors' objavio je reklamu u kojoj žene depiliraju dlake na svom tijelo. I koliko god to zvučalo nevjerojatno, ta reklama je vijest. Iako reklamna industrija već desetljećima reklamira različite britvice i kreme za depilaciju, žene u tim reklama uvijek su već (...)

 • Novi Zeland uvodi plaćen izostanak s posla zbog obiteljskog nasilja

  Novi Zeland uvodi plaćen izostanak s posla zbog obiteljskog nasilja

  Novi Zeland izglasao je novu uredbu prema kojoj će žrtve obiteljskog nasilja imati pravo na izostanak s posla (10 plaćenih dana) kako bi napustile partnere, našli novi smještaj te zaštitile sebe i svoju djecu. Za novu uredbu glasalo je 63 zastupnika_ica, dok je 57 bilo protiv.

 • Čileanski feministički pokret se suprotstavlja fašističkim napadima

  Čileanski feministički pokret se suprotstavlja fašističkim napadima

  Anarhistička federacija Black Rose/Rosa Negra reagirala je na fašističke napade i napade na tri feminističke aktivistkinje u Čileu. Prenosimo njihovo priopćenje: Anarhistička federacija Black Rose/Rosa Negra dijeli bezuvjetnu solidarnost s feministkinjama diljem Čilea (...)

 • Masovni prosvjedi protiv skretanja društva udesno

  Masovni prosvjedi protiv skretanja društva udesno

  Više od 10.000 građana/ki prosvjedovalo je u nedjelju u Muenchenu pod sloganom "Zajednički protiv politike širenja straha" protiv desnih tendencija u društvu i restriktivne izbjegličke politike Kršćansko-socijalne unije (CSU), prenosi Civilno društvo , koje je preuzelo vijest s Hine.

 • 16 migranata/ica poginulo u potonuću čamca na obali Cipra

  16 migranata/ica poginulo u potonuću čamca na obali Cipra

  Šesnaest osoba poginulo je u blizini sjeverne obale Cipra u potonuću čamca koji je prevozio 160 migranata/ica. Prema sadašnjim saznanjima, turska i sjevernociparska obalna staža traga za još minimalno 30-ak osoba, budući da točan broj migranata/ica koje je prevozio čamac nije sa sigurnošću (...)

 • Solarna energija mogla bi pomoći ruralnoj Africi u borbi protiv ekstremizma

  Solarna energija mogla bi pomoći ruralnoj Africi u borbi protiv ekstremizma

  Siromaštvo i klimatske promjene guraju zajednice u regiji Sahel u Zapadnoj Africi u ruke ekstremnih skupina poput Boko Harama , ali pružanje čiste energije tamošnjem stanovništvu moglo bi usporiti taj trend. Rachel Kyte , predsjednica UN-ove organizacije Sustainable Energy for All (...)

 • Indija naručila inspekciju dječjih domova koje vode misionarke ljubavi Majke Tereze

  Indija naručila inspekciju dječjih domova koje vode misionarke ljubavi Majke Tereze

  Indija je dala uputu državnim vlastima da odmah pokrenu inspekcije u svim dječjim domovima koje vode misionarke ljubavi , rimokatolički vjerski red kojeg je osnovala Majka Tereza 1950. godine u Kalkuti, zbog sumnje na trgovinu djecom .

 • Opozicija u indijskom parlamentu traži kvote za žene

  Opozicija u indijskom parlamentu traži kvote za žene

  Indijski vođa opozicije upozorio je premijera Narendra Modija da pretvori iz riječi u djelo dugoočekivani prijedlog zakona koji bi omogućio snažniju poziciju žena u Parlamentu. Rahul Gandhi ponudio je bezrezervnu podršku svoje stranke za prijedlog zakona kojim bi se ženama osigurala trećina (...)

 • Trump sredstvima za zaražene HIV-om financira dječje sabirne centre

  Trump sredstvima za zaražene HIV-om financira dječje sabirne centre

  Novo izvješće ukazuje da Odjel za zdravstvo i ljudske usluge (HHS) pod administracijom Donalda Trumpa namjerava preusmjeriti sredstva za financiranje liječenja HIV/AIDS-a kako bi pomogla u financiranju sabirnih centara za djecu useljenikaimigranata. Slate je 10. srpnja objavio članak o Uredu (...)

 • Aerie inkluzivnom promo kampanjom promiče tjelesnu pozitivnost

  Aerie inkluzivnom promo kampanjom promiče tjelesnu pozitivnost

  Američka robna marka Aerie svojom je reklamnom kampanjom za novu kolekciju donjeg rublja još jednom naglasila potrebu za različitošću kao i stvaranjem pozitivne slike o ženama osobama s invaliditetom putem marketinga. Modeli koji se na reklamnim fotografijama pojavljuju u donjem rublju (...)

1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM