Prozor u svijet

 • Kineski medij tvrdi da je seksualno uznemiravanje isključivo problem 'Zapada'

  Kineski medij tvrdi da je seksualno uznemiravanje isključivo problem 'Zapada'

  Kineske novine Daily izazvale su bijes javnosti nakon članka koji tvrdi da u Kini nema predatora poput Harvey Weinsteina zato što je u kineskoj tradiciji da se muškarce uči da budu zaštitnički nastrojeni prema ženama. Mnoge žene u Kini nakon tog članka objavile su da su bile seksualno (...)

 • Tinejdžeri se ne žele nazivati feministima

  Tinejdžeri se ne žele nazivati feministima

  Identificirati se kao feminist/kinja je za mnoge od nas sinonim vjerovanja u ravnopravnost rodova, ali za tinejdžere u Ujedinjenom Kraljevstvu, stvari nisu tako jednostavne. Britanski tinejdžeri ne žele sami sebe nazivati feministima, iako vjeruju u rodnu ravnopravnost .

 • Referendum o neovisnosti Katalonije obilježilo policijsko nasilje

  Referendum o neovisnosti Katalonije obilježilo policijsko nasilje

  Glasanje na jučerašnjem referendumu o nezavisnosti Katalonije obilježili su žestoki sukobi građanki i građana sa španjolskom policijom koja im je otežavala pristup biračkim mjestima, pucala na njih gumenim mecima, tukla pendrecima i uništavala glasački materijal.

 • Veliki prosvjedi u Barceloni uoči referenduma o neovisnosti Katalonije

  Veliki prosvjedi u Barceloni uoči referenduma o neovisnosti Katalonije

  Više tisuća ljudi prosvjedovalo je posljednjih dana na ulicama Barcelone podržavajući referendum o neovisnosti španjolske pokrajine Katalonije koji će se održati u nedjelju. Posljednjih dana Španjolsku potresa kriza očuvanja teritorijalnog integriteta.

 • Zlostavljanje mladih djevojaka u Indiji u ime tradicije

  Zlostavljanje mladih djevojaka u Indiji u ime tradicije

  Praksa držanja mladih djevojaka u seoskim hramovima da ih se "štuje kako boginje" kao dio rituala u južnoj Indiji ravno je zlostavljanju i ropstvu, navodi National Human Rights Commission u izvještaju objavljenom u ponedjeljak. Rituali u kojima se djevojke oblači kao mladenke, nakon čega (...)

 • Amsterdam: protest zbog nedostatka ženskih toaleta

  Amsterdam: protest zbog nedostatka ženskih toaleta

  U Amsterdamu je održan protesti zbog nedostatka ženskih toaleta. Povod je bila kazna koju je dobila žena koja je urinirala na ulici jer nije željela koristiti muški toalet. Naime, Geerte Piening je kažnjena (90 eura kazne) nakon što je uhvaćena kako urinira usred noći na ulici.

 • Glumica u video parodiji žestoko napala seksizam u Bollywoodu

  Glumica u video parodiji žestoko napala seksizam u Bollywoodu

  Zvijezda Bollywooda Kangana Ranaut odlučila je progovoriti o seksizmu u rastućoj indijskoj filmskoj industriji. Udružila se s popularnim komičarskim kolektivom All India Bakchod i napravila video parodiju u kojoj prikazuje što sve proživljavaju žene u Bollywoodu.

 • New York: Prvi korak u zaustavljanju maltretiranja pred klinikama za pobačaj

  New York: Prvi korak u zaustavljanju maltretiranja pred klinikama za pobačaj

  Njujorški državni odvjetnik Eric Schneiderman najavio je da će tužiti prosvjednike/ce protiv pobačaja zbog nezakonitog uznemiravanja pacijentica i osoba u pratnji pred klinikom za abortuse u New Yorku. "Taktika koja se koristi za uznemiravanje i ugrožavanje bolesnika, obitelji, (...)

 • Afganistanska poduzetnica pomaže studenticama na putu do uspjeha

  Afganistanska poduzetnica pomaže studenticama na putu do uspjeha

  Afganistanska poduzetnica nada se inspirirati novu generaciju mladih žena kroz putničku agenciju koju je osnovala kako bi pomogla učenicama osigurati mjesto na sveučilištima u Turskoj, Rusiji i Europi, kako bi se nakon toga mogle probiti u zanimanja u kojima dominiraju muškarci.

 • Sudska odluka daje nadu za bolju političku reprezentaciju žena u Keniji

  Sudska odluka daje nadu za bolju političku reprezentaciju žena u Keniji

  Ohrabreni rekordnim rezultatima na izborima prošlog mjeseca, kenijski aktivisti/kinje navode da se nadaju da će najviši sud ove zemlje podržati pravo žena na bolju političku reprezentaciju , nakon iznenađujuće odluke da se ponište predsjednički izbori.

1 2 3 4 5 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM