Prozor u svijet

 • Inicijativa koja pomaže beskućnicama da lakše prebrode menstruaciju

  Inicijativa koja pomaže beskućnicama da lakše prebrode menstruaciju

  Menstruacija sama po sebi nije previše ugodno iskustvo, ali ako si beskućnica - još je gora! Od 2015. Chelsea VonChaz bori se da olakša to iskustvo svim ženama bez doma. Nakon što je vidjela beskućnicu koja krvari kraj ceste u Los Angelesu, ustanovila je da skloništa u rijetkim slučajevima (...)

 • Održan prvi Pride u izbjegličkom kampu u Keniji

  Održan prvi Pride u izbjegličkom kampu u Keniji

  Prva povorka ponosa održana je u jednom od najvećih izbjegličkih kampova na svijetu, u Keniji. Iako je bilo nasilja, održavanje povorke velik je uspjeh. Oko 200 osoba sudjelovalo je na različitim Pride događanjima u kampu Kakuma u Keniji.

 • Argentina na korak do legalizacije pobačaja

  Argentina na korak do legalizacije pobačaja

  Nakon debate koja je trajala 22 sata, Predstavnički dom kongresa u Argentini glasao je za zakon kojim će se legalizirati pobačaj u prvih 14 tjedana trudnoće. Glasovanje je bilo neizvjesno, te je na kraju 129 zastupnika/ica glasalo za, 125 protiv te je bio jedan glas suzdržan.

 • UN potiče Argentinu na legalizaciju pobačaja za adolescentice

  UN potiče Argentinu na legalizaciju pobačaja za adolescentice

  Iz UN-ovog Odbora za prava djece poručili/e su da argentinska vlada mora osigurati siguran i legalan pobačaj u slučaju maloljetnica između 13 i 16 godina koje se samoinicijativno odluče na ovaj postupak. Maloljetnicama ove dobi koje se same odluče na prekid trudnoće stoga bi, ukoliko (...)

 • H&M i Gap optuženi za nasilje nad tekstilnim radnicama u azijskim tvornicama

  H&M i Gap optuženi za nasilje nad tekstilnim radnicama u azijskim tvornicama

  Modne kuće H&M i Gap obećale su istražiti optužbe da se teksilne radnice koje opskrbljuju njihove trgovine odjećom redovito suočavaju sa seksualnim zlostavljanjem, nasiljem i uznemiravanjem . O problemima i kontroverzama koje se vežu uz vrtoglavi razvoj lanaca brze mode već (...)

 • Harvey Weinstein se izjasnio nedužnim na optužbe za seksualno zlostavljanje

  Harvey Weinstein se izjasnio nedužnim na optužbe za seksualno zlostavljanje

  Filmski mogul Harvey Weinstein izjasnio se u srijedu nedužnim na optužbe za silovanje i seksualno zlostavljanje u prvom sudskom slučaju na kaznenom sudu temeljem niza optužbi koje su se pojavile prošle godine. Weinstein je podnio svoje očitovanje Vrhovnom sudu Manhattana ovog utorka (...)

 • Žene koje su gledale Dosjee X imaju veći interes za STEM područja

  Žene koje su gledale Dosjee X imaju veći interes za STEM područja

  Još od premijere Dosjea X, 1993. godine, agentica FBI-a i liječnica Dana Scully razlikovala se od bilo koje druge žene do tada prikazane na televiziji. Scully, koju glumi Gillian Anderson , bila je ravnopravna partnerica, a ne samo pomoćnica Foxa Mulder (David Duchovny) .

 • Hala Alyan: Gaza

  Hala Alyan: Gaza

  Masovni prosvjedi kojima Palestinci i Palestinke u Gazi traže pravo povratka traju od 30. ožujka. Od tada je poginulo više od 120 ljudi, a ranjeno oko 13 tisuća. U petak je svijet obišla priča o mladoj medicinskoj sestri Razan Najjar, koju su izraelski snajperisti ustrijelili dok je pomagala (...)

 • Iowa pred najstrožim zakonom o pobačaju u cijelom SAD-u

  Iowa pred najstrožim zakonom o pobačaju u cijelom SAD-u

  Sudac u Iowi privremeno je blokirao novi zakon o pobačaju u ovoj američkoj državi, koji je ujedno jedan od najstrožih u zemlji , dok podržavatelji i protivnici ove mjere pripremaju legalne argumente, svatko za svoju stranu. Republikanska vlast u Iowi u travnju je glasovala za (...)

 • Istraživanje: Religiozne LGBT osobe pod najvećim su rizikom od samoubojstva

  Istraživanje: Religiozne LGBT osobe pod najvećim su rizikom od samoubojstva

  Istraživanje objavljeno u časopisu American Journal of Preventive Medicine pokazalo je značajnu povezanost između anti-LGBT vjerskih nauka i samoubojstva u LGB mladih kojima je religija važna. Jedan od autora istraživanja, John R.

1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM