Sa stavom

Mini rječnik ženskih kontraceptivnih sredstava za Pravog Muskarca

Mini rječnik ženskih kontraceptivnih sredstava  za Pravog Muskarca

Od kad znam za sebe, ljudi se crvene prilikom kupovine kondoma. Ili su to moji drugovi, kojima je strašna muka da uđu u apoteku i kupe toga “đa’ola” ili su to farmaceutkinje, koje kad ih pitate kakve sve vrste imaju, one se zacrvene i pokažu vam prstom gdje se nalaze, pa vi (“đa’olice”) same birajte! Sreća, pa se sada mogu kupiti i u prehrambenim prodavnicama, a i moji drugovi su u međuvremenu postali Zreli Pravi Muškarci, pa to rade sami, a kad ih kupuju djevojke ili žene, onda im, ljubazne prodavačice stave u papirnatu kesu, da sačuvaju “ono malo ženske intime”.

A baš su kondomi za muškarce jedna čudesno dobra stvar. Nastali tako davno, prije 15 hiljada godina, kako kažu nađeni crteži (baš me zanima kako je to moglo da izgleda?!) napredovali iz vijeka u vijek. Za Kazanovu su se specijalni, od najljepše i najmekše kože pravili, dok su u isto vrijeme, za žene, pravljeni divni modeli pojaseva za čuvanje nevinosti, od čistog čelika. Sada postoji čitava lepeza boja, okusa, šara i veličina, A i Durex ih pravi u šarenim metalnim kutijicama, pa se mogu čuvati i nositi gdje god poželite! Ma sami znate, šta vam ja to sad, bistrim Spinozu. Em vas-nas štite od trudnoće em od polno-prenosivih bolesti. Ma ljepota jedna! Em 3 komada košta 1,50 euro.  

U isto vrijeme, nekih xx vjekova kasnije, nastala su divna i nadasve suptilna kontraceptivna sredstva za žene, Npr. anti – bejbi pilule, štite od trudnoće ali nije sigurno da će te zakonačiti sa partnerkom – ljepoticom a probuditi se pored debeljuce-vukodlaka (“malo” utiču na rad hormona i maljavost).

{slika}

Jao, a sjećate li se AB filma? AB film je kontraceptivno sredstvo za žene koje se pojavilo 90-tih godina u Crnoj Gori (naravno i u cijelom razvijenom svijetu, jer Mala Crna tada pripadaše istom). Služilo je da vas zaštiti od trudnoće (dobro ste pročitali, u množini, to nije samo stvar vaše partnerke) što znači da vas nije štitio od polno – prenosivih bolesti. Elem, vrlo je bila simpatična upotreba. To je ličilo na malu četvrtastu providnu foliju koju bi partner stavio u partnerkinu vaginu, onda bi zajedno sačekali 3 do 4 minuta, da se isti rasprši u istoj, i onda bi mogli da se vole. Zvuči jednostavno, ali samo zvuči. Ne daj Bože, da vam je prst kojim slučajem bio vlažan ili se ovlažio ulaskom u vaginu, AB film bi se zalijepio na kažiprst i nikako ga niste mogli smjestiti tamo gdje ste namjeravali, što je podsticalo nervozu partnera, koji bi na kraju odustajali od datog poduhvata zaštite i “čuvali se”. Još groznija stvar bi bila, ako se AB film ne rasprši, nego zbog “živahnosti” partnerke pretvori u kuglicu i nakon vođenja ljubavi, vi vidite da se “vaša voljena zaštita” nalazi na krevetu, a vi se niste “čuvali”.

A znate li šta je to malo, bež (bre) gumeno džakče, bez ukusa, bez boje, bez šara, ma jedna obična anemična fleka? 1 komad košta 1,50 euro?! Nije mijenjalo dizajn otkad je nastalo, krajem prošlog vijeka, tačnije 1992. godine (15 000 godina kasnije u odnosu na muški kiseli krastavac)? Stručno ga zovu Femidom a narodski ženski kondom. Štiti i od trudnoće i od polno prenosivih bolesti. To je jedna divota od zaštite! Na oba kraja nalaze se prstenovi, sa jedne, da bi kondom bio stabilan u vagini a sa druge – pretpostavljate. Upotreba je krajnje jednostavna. Ukratko, prvo, vašoj partnerki treba pola sata da se psihički pripremi i opusti za upotrebu istog, a vi, ako posjedujete znanje i vještine Gospodara prstenova, treba vam minimum 45 minuta da ga smjestite gdje mu je mjesto. Uzgred, treba nabaviti i gumene čepiće za uši (to vam je dodatan trošak, 2 para), jer prilikom upotrebe nastaju škriputavi zvuci. 

Šalu na stranu, kada kondom izvadite iz kutijice, lagano istrljajte spoljašni dio kako bi se lubrikant ravnomjerno rasporedio po istom. Zatim provjerite da je unutrašnji prsten na donjem i zatvorenom dijelu kondoma a kondom držite tako da otvoreni kraj visi na dolje. Palcem i srednjim prstom treba stegnuti unutrašnji prsten i u tom položaju lagano gurnuti kondom kroz otvor vagine a kažiprstom gurati unutrašnji prsten u vaginu (pazite da ne pobrkate prste). Treba voditi računa da kondom postavlite pravilno kako se ne bi uvrnuo. 1,5 cm kondoma i spoljašnji prsten treba da vire izvan vagine. Obavezno budite oprezni da tokom vođenja ljubavi tačno centrirate u kondom, jer može da se desi i da ga promašite, pa ga stoga treba pridržavati sa obe ruke. 

{slika}

Nakon upotrebe treba uvrnuti spoljni prsten i polako izvaditi kondom kako bi sperma ostala u istom. Ovaj kondom je takođe za jednokratnu upotrebu (iako košta 3x skuplje) i zaista škripi prilikom upotrebe. 

Toliko o ravnopravnosti polova čak i u industriji koja ostvaruje toliki profit?! Kako je moguće da se ništa praktičnije nije moglo osmisliti za zaštitu žena?!I Zašto je bilo potrebno toliko vremena da bi se ženski kondom dizajnirao! Postoje li tu neki drugi razlozi, razlozi kontrole … Kome se čini ustupak na štetu žena?! Pa štiteći žene štitimo društvo! A farmaceutska industrija je samo zamazala i ženama i cijelom društvu, stvarajući “mit o ženskoj ljepoti”, koja ide na štetu i muškaraca i žena, ali o ovom fenomenu, drugi put …      

Dragi Pravi Muškarci, mislim da sam vam dala dovoljno argumenata da već ujutro odete do prve apoteke, kupite dovoljnu količinu kondoma i zaštite i sebe i svoju voljenu partnerku, i uživate do mile volje, nego da se bavite stvaranjem novih tehnologija izrade praktičnijeg, rebrastog, sa ukusom maline, brusnice ili aronije, prezervativa za žene, koji će vaša partnerka da nosi sa tregerićima ili da ga možda, veže za plafonjerku?