Sa stavom

vaš seksizam nije smiješan

Dosta više sa seksizom! Petrini šaljemo džepni rječnik hrvatskog jezika

Dosta više sa seksizom! Petrini šaljemo džepni rječnik hrvatskog jezika

Libela

Nije ni polovica mjeseca studenog, a Stipe Petrina već se treći put upisuje na Libelin Stup srama.

Zbog toga, ovoga puta odlučile smo ne samo upozoravati na svepristutni seksizam u nastupima Stipe Petrine, već i na neki način postati dio rješenja.

Gospodinu načelniku Općine Primošten čije vulgarno izražavanje, nažalost, za sada ne nailazi na pretjerano veliku osudu medija, a ni šire javnosti, poručujemo kako svojim seksističkim ispadima ne šteti samo društvu, već i samome sebi.

Iz tog razloga, odlučile smo mu poslati džepno izadnje Rječnika hrvatskog jezika kako bi ga u svakome trenutku mogao imati pored sebe. Gospodin Petrina uz njega može čak i promišljati kako konstruirati rečenice na način da šalje jasne poruke, a da pri tom ne koristi seksističke izjave.

Seksizam prvi – bilo je to četvrtog studenog

Podsjećamo, najprije je nakon otkazivanja nastupa benda Dječaci u Šibeniku na predizbornom skupu MOSTa u Facebook statusu Dječacima odlučio objasniti da su se ponijeli kukavički, onako kako ne doliči odgovornim i odraslim osobama – a ima li boljeg izraza za to doli tog da ih se nazove djevojčicama? Tom se objavom Stipe Petrina, zajedno sa svojom kolegicom, prvi upisao na Stup srama u novoj sezoni. Opširnije pročitajte ovdje.

Seksizam drugi nismo morale dugo čekati – bilo je to desetog studenog

Stipe Petrina, kako je objavio Telegram, ‘rekao je samo ovo’ – “Što vam znači je li kurva ide za euro ili za deset tisuća eura; kurva je kurva”  i tako se po drugi put upisao na Libelin Stup srama.

U intervjuu koji je dao za Telegram, Petrina je na takav način komentirao kako bi MOST trebao reagirati na potencijalne ponude HDZ-a i SDP-a.

Seksizam treći – bilo je to danas dvaneastog studenog

Kako objavljuje direktno.hr, Stipe Petrina danas se nešto direktnije obrušio na člana MOST-a Dragu Prgometa za kojeg tvrdi da ‘Hrvatska propada poput tipova kao što je on’ (što posebno dovodi u pitanje zbog čega smatra da bi s njime trebao surađivati). Prgometovo pregovaranja s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem opisao je ovako: “To samo govori o prljavom karakteru aktera na političkoj sceni. Kad netko prodaje svoje tijelo, bilo za jedan euro ili za 10 tisuća, zna se koji je zajednički nazivnik – kurva”.

{slika}

S obzirom na ove izjave, a i mogućnost da ovog načelnika Općine Primošten naredne četiri godine slušamo kako govori za saborskom govornicom, nadamo se da će ovaj rječnik pročitati i koristiti.