Stup srama

 • "Ajmo se mi najprije dogovoriti da je pobačaj u 99,9 posto slučajeva neopravdan".
  Nino Raspudić, 24. srpnja 2020., tijekom gostovanja na N1. (Izvor: Index)

  Dislike
  (5)
 • "Uživajmo u Mijinim hlačicama."
  Davor Meštrović o novom spotu Mije Negovetić (Dobro jutro Hrvatska, 28.07.2020.)

  Dislike
  (5)
 • "Je li vi znate da Bandić svima da? Ja da sam žensko bio bih najbolje žensko, a ja sam jedan mali muškarac. Ali ja svima dam. Je li vi vjerujete da ja njima nisam dao? Ja sam njima dao i više nego što su tražili, ali svoju dezorganiziranost, svoju nesposobnost da se organiziraju, neuspjeh žele prevaliti na gradonačelnika. Ali nije to ništa slučajno. Ali ja sam najbolja dama. Pikova dama",
  izjavio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić na optužbe inicijative "Narod odlučuje" da je minirao njihovu akciju prikupljanja potpisa (izvor: vijesti.rtl.hr, 29. kolovoza 2018.)

  Dislike
  (1)
 • „PROSTAKUŠE PRSTAKUŠE KOJE SU ZAGADILE HRVATSKU: Tko su medijsko-političke kurve i prodane duše koje pokušavaju zaustaviti Miroslava Škoru trošeći proračunske milijune. Sada ih prvi put, imenom i prezimenom, RAZOTKRIVAM“
  Hrvatski tjednik, radikalno desni list u napadu na žene koje su Miroslavu Škori i njegovoj izjavi da se silovana žena prije abortusa treba posavjetovati s obitelji pokazale srednji prst (Telegram, 25. 6. 2020.)

  Dislike
  (1)
 • "Špiček (pita kandidatkinju): Koja je razlika između krastavca salatara i običnog krastavca? Kandidatkinja: Oblik je drugačiji, duži je, uži, ima drugačiju koru.... Špiček (uz značajan smijeh): A vi ste bili dobra učenica u školi?"
  izjavio je kuhar Tomislav Špiček u emisiji Tri, dva, jedan - kuhaj! (izvor: rtl televizija, 06. veljače 2018.)

  Dislike
  (1)
 • "Drage žene (niste mi sve drage, ali pravimo se da jeste), od kada su nam muškarci dali pravo glasa svijet je otišao naopako. Nadam se da će na vlast doći ekipa i vratiti nas na tvorničke (Božje) postavke."
  Iva Majčica kandidatkinja koalicije Desna liga, koju čine Neovisni za Hrvatsku, Hrvatska stranka prava i Generacija Obnove (24. lipnja 2020., Telegram)

  Dislike
  (1)
 • "To vam je tako u braku. U tim bračnim, osobnim i obiteljskim odnosima, to je dinamika u koju ne mogu ulaziti. Žena vjerojatno ima svoje razloge. To je obitelj, zaista u to ne bih ulazila",
  izjavila je ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić o slučaju nasilja u obitelji Tomašević (izvor hr.n1info.com, 11. siječnja 2018.)

  Dislike
  (1)
 • "Što se tiče pobačaja, osobno i kao čelnik Domovinskog pokreta zalažem se da se život štiti do kraja. Država, ako drži do sebe, ima bezbroj mehanizama kako da pomogne svakoj obitelji, ženi, majci koja se odlučuje na takav čin. Nismo mi primitivna zajednica, ne zabrana, ali učiniti sve da se sačuva život. Ako žena zatrudni nakon silovanja, onda se mora dogovoriti s obitelji što će učiniti",
  Miroslav Škoro, nositelj izborne liste Domovinski pokret (izvor: Večernji list, 17.06.2020.)

  Dislike
  (1)
 • “Govor mržnje je rastezljiv pojam, teško je definirati što je sve govor mržnje”
  Bruna Esih, čelnica Neovisnih za Hrvatsku i osnivačica platforme Desna liga o tome što misli o navijačkom transparentu "Jebat ćemo srpske žene i djecu" (13. lipnja 2020., Telegram)

  Dislike
  (1)
 • "Pa što si glupačo onda ostala s njim?"
  izjavio je Nenad Čakić, novinar na portalu istarski.hr, o slučaju Mare Tomašević, supruge požeško-slavonskog župana nepravomoćno osuđenog za obiteljsko nasilje. (Izvor: istarski.hr, 25.1.2020.)

  Dislike
  (1)
 • "Opet vi! Vi opet. Vi pilate. Da vi znate kako vi mene rajcate. Kako vi mene veselite, kako vi mene zabavljate. To je strašno",
  odgovorio je Milan Bandić novinarki koja ga je pitala kako je zadovoljan radom Čistoće (izvor: index.hr, 27.8.2019.)

  Dislike
  (1)
 • "Srpska premijerka Ana Brnabić postat će mama, odnosno tata, kak' se uzme",
  izjavio je Zoran Šprajc u emisiji RTL direkt (izvor: RTL direkt, 04.02.2019.)

  Dislike
  (1)
 • "Nitko ne veže žene nego im se stavljaju remeni. To je proces koji pomaže ženama."
  izjavio je predsjednik Društva ginekologa Ante Ćorušić kao repliku predstavnici RODA Danieli Drandić na isticanje opstetricijskog nasilja nad ženama i kiretaža 'na živo' (izvor: Otvoreno, 15.10.2018.)

  Dislike
  (1)
 • "Ali znate, kakve su to situacije, kad netko očekuje da će ga neki zahvat boljeti, onda čim ga taknete, skače do plafona, više zbog straha nego objektivne boli",
  izjavio je predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split Deni Karelović o slučaju zastupnice MOST-a Ivane Ninčević Lesandrić, koja je opisala proces kiretaže na živo (izvor: Slobodna Dalmacija,12. listopada 2018.)

  Dislike
  (1)
 • "Slatki ste, Damira; sumnjivo, uvjerljivo, čini vam se... Ne. Sve sam vam to već odgovorio",
  izjavio je premijer Andrej Plenković, umjesto odgovora na novinarsko pitanje o aferama u vezi Milijana Brkića (izvor: vijesti.hrt.hr, 2. listopada 2018.)

  Dislike
  (1)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM