Uncategorized

6. Dani Marije Jurić Zagorke (27.11. – 2.12.)

6. Dani Marije Jurić Zagorke (27.11. – 2.12.)

Centar za ženske studije organizira šeste po redu Dane Marije Jurić Zagorke koji se održavaju od 27. studenog do 2. prosinca 2012. godine.

Iz programa izdvajamo svečanost u Hrvatskom saboru povodom imenovanja prostora za rad predstavnika i predstavnica medija Novinarskom sobom “Marija Jurić Zagorka” (srijeda, 13h) te promociju stripa “Zagorka: Biografija” autorice Lee Kralj Jager koja će se održati u četvrtak u 14h u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke. Strip će predstaviti dr.sc. Leonida Kovač i Asja Bakić.

Po treći put bit će dodijeljena Nagrada za studentski rad na teme žena odnosno rodne problematike, kojom promoviramo ravnopravnost spolova u obrazovanju.

U suradnji s Odsjekom za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu, u petak i subotu održava se znanstveni skup “Marija Jurić Zagorka – život, djelo, naslijeđe / Rad, rod i klasa”, što je ovogodišnja tema Dana. Tim smo povodom u goste pozvale radnice iz našeg susjedstva i radnice Kamenskog kako bi s njima podijelile priču o Zagorki i radu.

Sudionice/i skupa i građanstvo će ponovno moći prošetati Zagrebom Zagorkinim tragom uz vodstvo Slavice Jakobović Fribec, i to u dva navrata – u subotu u 14h i u nedjelju u 11 h.