Članci s tagom: bih

 • Zviždačica: UN-ove snage zataškavaju trgovinu ženama

  Zviždačica: UN-ove snage zataškavaju trgovinu ženama

  Policajka i majka troje djece, Kathryn Bolkovac, nadala se novom početku kada se prijavila za služenje u mirovnima snagama UN-a u Bosni.

 • Glas žena u BiH

  Glas žena u BiH

  Bosanskohercegovačka Fondacija CURE je feministička aktivistička grupa koja se zalaže za pozitivne društvene promjene kroz edukacijske, kulturne i istraživačke programe, a poznate su i po organizaciji festivala ženske umjetnosti - PitchWise. O Fondaciji je s njenim timom aktivistica za Kulturpunkt.hr razgovarala Darija Žilić .

 • Osnovana INFOTEKA

  Osnovana INFOTEKA

  17. ožujka ove godine registrirana je "INFOTEKA - ženski informaciono dokumentacioni centar". INFOTEKA je dobrovoljno, nestranačko i samostalno udruženje građanki i građana okupljenih oko feminističkih i općih principa nenasilja, nediskriminacije, ženskih ljudskih prava i ljudskih prava uopće.

 • Direktorij ženskih grupa u BiH

  Fondacija CURE posvećena je dugoročnom stvaranju i jačanju ženskog i feminističkog pokreta u Bosni i Hercegovini, te je kao dio tog nastojanja objavila direktorij ženskih grupa u BiH, čime su grupe i feminizam u susjednoj državi dobili dodatu vidljivost.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM