Članci s tagom: bolovanje

 • Kako do radnog staža?

  Kako do radnog staža?

  Radim u državnoj službi preko ugovora o djelu. Primam honorar, ne ide mi staž, plaćaju mi obvezno mirovinsko osiguranje, nemam pravo na bolovanje/godišnji.

 • O poslu, diskriminacijama i pravu na rad

  O poslu, diskriminacijama i pravu na rad

  Kada si žena, nekako se s vremenom naučiš na sve te diskriminacije koje osjetiš na svojoj koži. Ali živiš na Balkanu i brzo shvatiš da više vrijediš od toga i da se (...)

 • Ukidanje ograničenja prekovremenih sati na mjesečnoj razini

  Ukidanje ograničenja prekovremenih sati na mjesečnoj razini

  Ministar rada i mirovinskog osigurana Mirando Mrsić predstavio je izmjene Zakona o radu na koje su, kaže, pristali i sindikati i poslodavci, prenosi (...)

 • Strahovlada poslodavaca: "Dobit ćete otkaz, dobit ćete otkaz"

  Strahovlada poslodavaca: "Dobit ćete otkaz, dobit ćete otkaz"

  Uprava Croatia Airlinesa posegnula je za mjerom davanja redovnog otkaza s razlogom "skrivljenog ponašanja" kabinskom osoblju koje se nalazi na bolovanju od 29. (...)

 • HZZO: I. S. nakon oplodnje nije bila radno sposobna

  HZZO: I. S. nakon oplodnje nije bila radno sposobna

  HZZO zaključuje kako I. S. nije bila radno sposobna jer joj je liječnik nakon umjetne oplodnje preporučio mirovanje. Dvadeset dana od novog zapošljavanja potvrđena joj je trudnoća, a rješenjem iz veljače ove godine HZZO u Rijeci joj ukida pravo na trudničko bolovanje i naknadu plaće jer je prilikom zapošljavanja, deset dana od postupka oplodnje, kažu, bila "nesposobna za zapošljavanje". Dijagnoza - trudnoća.

Iz drugih medija

AEM