Članci s tagom: civilno-drustvo

 • Split Pride nagrađen za razvoj demokracije u Hrvatskoj

  Split Pride nagrađen za razvoj demokracije u Hrvatskoj

  Na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu dodijeljena je nagrada "GONG za građanski aktivizam i razvoj demokracije", i to organizacijama civilnog društva Domine, Iskorak i Kontra za Split Pride 2011. Prva splitska Povorke ponosa 2011. godine pod sloganom "Različite obitelj, jednaka prava" bila je motivirana diskriminacijom istospolnih parova u svakodnevnom, obiteljskom životu, s ciljem poticanja javne rasprave o potrebi izmjena zakonodavnog okvira koji diskriminira istospolne obitelji u Hrvatskoj.

 • Još jedan čudan natječaj iz kuhinje Milana Bandića

  Još jedan čudan natječaj iz kuhinje Milana Bandića

  Inicijativa elektroničkih publikacija iz područja kulture i civilnog društva traži poništenje natječaja Grada Zagreba za sufinanciranje programskih sadržaja u elektroničkim publikacijama.

 • Zahtjevi organizacija civilnog društva novoj vladi tek djelomično ispunjeni

  Zahtjevi organizacija civilnog društva novoj vladi tek djelomično ispunjeni

  Platforma 112 u Saboru je organizirala okrugli stol te ukazala na pozitivne poteze vlasti po pitanju ljudskih prava, ali i na propuste koje su neki osjetili. Skupu, kojem su nazočili predstavnici civilnih udruga, političkih stranaka i sindikata, a koordinira ga Kuća ljudskih prava, obratio se i Paolo Berizzi iz Delegacije EU u Hrvatskoj. Ocijenio je da je civilno društvo u Hrvatskoj sve jače, pozivajući hrvatske građane da se i dalje zalažu za vladavinu prava te pripremaju za članstvo u EU i pritom budu proaktivni, piše T-portal.

 • Rode poslale košare s dječjom hranom Ministrima/cama

  Rode poslale košare s dječjom hranom Ministrima/cama

  Vlada je uz najavu većeg PDV-a najavila niže međustope za tzv. dječju hranu. Iako ni sami ministri ne znaju što je to točno dječja hrana, iz udruge Roda upozoravaju da se radi o promašenoj, a dugoročno i zdravstveno lošoj politici koja će isključivo pogodovati proizvođačima industrijskih konzerviranih kašica. Tim su povodom Rode članovima/cama Vlade poslale košaru sa zdravom dječjom hranom kao što su – kelj, mrkva, koraba, brokula, cvjetača, tikvice, jabuke, banane, krumpir, naranče, mandarine, luk, riža, ječam, palenta, gris, leća, grah, slanutak.

 • Platforma 112 uručena novim zastupnicima i zastupnicama

  Platforma 112 uručena novim zastupnicima i zastupnicama

  Danas je 70 aktivista i aktivistkinja Platforme 112, koalicije za vladavinu prava koju čini 57 nevladinih udruga, poslalo poruku na Markovom trgu povodom konstituirajuće sjednice novog saziva Hrvatskog sabora. Aktivisti su zastupnicima/cama dijelili 112 zahtjeva Platforme 112, te najavili analizu ispunjenih zahtjeva.

 • Građanski nadzor vlasti biti će nužan

  Građanski nadzor vlasti biti će nužan

  U dvorani HND-a održana je 21.11.2011. javna tribina organizacija civilnoga društva okupljenih u Platformi 112 -Za Hrvatsku vladavine prava s predstavnicima i predstavnicama nekoliko stranaka, koalicija i nezavisnih lista koje izlaze na parlamentarne izbore 2011. Rasprava je pokazala da će, ma kako saziv novog Sabora izgledao, jaki građanski i medijski nadzor biti i nadalje nužan korektiv vlasti. 

 • Zora proslavila 8. godišnjicu uspješnog rada

  Zora proslavila 8. godišnjicu uspješnog rada

  Udruga Zora proslavila je 8 godišnjicu uspješnog rada! Trenutno u Zori radi 6 osoba i do sada je provedeno 16 projekata, od kojih je 6 financirano iz predpristupnih fondova Europske unije. U tih 8 godina kroz projektne aktivnosti udruga se bavila temama kao što su ljudska prava, ženska prava, nenasillje, seksualnost.

 • Nacionalna zaklada pokreće e-novine Civilno društvo

  Nacionalna zaklada pokreće e-novine Civilno društvo

  Nacionalna je zaklada od 2004. do 2009. izdavala časopis "Civilno društvo" – časopis za razvoj civilnoga društva kao jedini stručni časopis o civilnome društvu u Republici Hrvatskoj.
  Zbog financijskih razloga, donešena je odluka o privremenom prestanku izdavanja ovoga časopisa. Imajući u vidu potrebe koje u javnosti postoje za informacijama vezanim uz civilno društvo, Zaklada će pokrenuti e-novine Civilno društvo koje će krenuti s izlaženjem u rujnu ove godine.

 • Kodeks o savjetovanju javnosti donesen bez sudjelovanja javnosti

  Kodeks o savjetovanju javnosti donesen bez sudjelovanja javnosti

  Vlada RH, na sjednici održanoj 21. studenog 2009. godine, prihvatila je Kodeks savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata. Ironično je što je takav kodeks donesen na zatvorenoj sjednici Vlade te bez sudjelovanja javnosti i Savjeta za razvoj civilnog društva. U nastavku donosimo reakciju organizacija civilnog društva.

 • Sjećamo se Anne Lindh

  Sjećamo se Anne Lindh

  Augustin Palokaj dopisnik je "Jutarnjeg lista" iz Bruxellesa Tekst je preuzet iz časopisa Civilno društvo koje izdaje Nacionalna zaklada za razvoj (...)

<< < 5 6 7 8 9 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM