Članci s tagom: darko-milinovic

 • Milinovićev predizborni spin

  Milinovićev predizborni spin

  Iz udruge Roda regairali su na predložene izmjene Zakona o medicinskoj oplodnji nazivajući ih "samo površinskim kozmetičkim zahvatom, predizbornim spinom te sredstvom pojačavanja diskriminacije i mogućnosti manipulacije". Reagiranje Roda pročitajte u nastavku.

 • Imamo li najmanje pobačaja u Europi zbog mnogo ilegalnih?

  Imamo li najmanje pobačaja u Europi zbog mnogo ilegalnih?

  U velikoj Petrovoj bolnici lani je bilo samo 36 prekida trudnoće, čak petnaest manje nego, primjerice, u bolnici u Gospiću. – Imamo prostornih ograničenja, a dio liječnika pobačaje ne radi zbog prigovora savjesti, ali i edukacija i kontracepcija su sigurno učinile svoje. Kada sam 1988. počeo raditi situacija je bila prestrašna, radilo se više pobačaja nego što je bilo porođaja. No, mali broj pobačaja iz prošle i ranijih godina na razini Hrvatske može biti i u skrivenim podacima. Moguće je da se određeni broj pobačaja obavi i u privatnim ordinacijama.

 • Ministre, moja jajašca nisu za bacanje

  Ministre, moja jajašca nisu za bacanje

  Pozivamo Vas da svi zajedno, bez obzira gdje tih dana bile/bili, na simboličan način pokažemo ministru zdravstva Milinoviću što mislimo o zakonu protiv medicinski potpomognute oplodnje i njegovoj "uspješnosti" koju nam namjerava prezentirati na Plitvicama ovog vikenda. Napominjemo da u njoj svi mogu sudjelovati, bez obzira u kojem gradu se nalazili, a ono što trebate je 10-20 jaja i marker ili vodootporni flomaster.Obavezno skuhajte jaja i na njih napišite: MINISTRE, MOJA JAJAJŠCA  NISU ZA BACANJE.

 • U bolnici Sveti Duh broj umjetnih oplodnji pao za trećinu

  U bolnici Sveti Duh broj umjetnih oplodnji pao za trećinu

  Uspješnost medicinski potpomognute oplodnje u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh pala je za čak trećinu. Prema podacima koje je iznijela glavna biologinja dr. Sanja Vujisić Živković, postotak postignutih trudnoća pao je od 31. srpnja, otkad je na snazi novi Zakon o medicinskoj oplodnji, sa 36 na 24 posto.

 • Milinović: "Pobačaj je najgore kontracepcijsko sredstvo!"

  Milinović: "Pobačaj je najgore kontracepcijsko sredstvo!"

  "Želimo savjetovališta za mlade, jel problem?!, Ako se otuširam nakon sexa, je li sigurno da neću zatrudniti?  Ako previše masturbiram, hoću li postati neplodan???, Imam krastu na penisu, moram li ginekologu?!, Poljubila sam curu..jesam li normalna??..." Samo su neka od pitanja na koja mladi traže odgovore u vezi vlastitog seksualnog i reproduktivnog zdravlja.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM