Članci s tagom: deportacija

 • SAD: 214 000 dolara kazne migrantici koja se u crkvi sklonila od deportacije

  SAD: 214 000 dolara kazne migrantici koja se u crkvi sklonila od deportacije

  Savezne vlasti prijete gvatemalskoj migrantici s više od 214.000 dolara kazne nakon što je zatražila utočište u crkvi u Virginiji, rekao je svećenik crkve HuffPostu.

 • Deportirali ga iz zemlje jer je prezgodan

  Deportirali ga iz zemlje jer je prezgodan

  Internet je preplavljen spekulacijama da je Omar Borkan Al Gala jedan od trojice muškaraca izbačenih iz Saudijske Arabije zato što je previše zgodan.

 • Borba protiv kriminala ili kršenje ljudskih prava?

  Borba protiv kriminala ili kršenje ljudskih prava?

  Posljednjih se dana u Švicarskoj o ničemu toliko ne govori i piše koliko o novoj inicijativi pokrenutoj od strane švicarske vodeće stranke SVP.

 • Parlamentarna pobjeda Roma

  Parlamentarna pobjeda Roma

  Europski parlament je jučer oštro osudio francusku vladu i njenu politiku deportacije Roma. Nakon višetjednih debata o opravdanosti i legalnosti poteza Sarkozyeve vlade koja je iz Francuske poslala stotine Roma natrag u Bugarsku i Rumunjsku, deklaracija Europskog parlamenta je velika pobjeda za kritičare te politike. U njoj se navodi da Francuska prilikom deportacija rasno diskriminira, te se traži da hitno zaustavljanje deportacija. Ovo je prva izravna i nedvosmislena kritika Francuske od strane jedne od glavnih institucija EU, a posebno je značajna po tome što su u finalu deklaraciju podržali i mnogi zastupnici desnice, pa je donesena uvjerljivom većinom.

 • Francuske udruge oštro osudile protjerivanje Roma

  Francuske udruge oštro osudile protjerivanje Roma

  U Francuskoj su 19. kolovoza počela protjerivanja Roma u zemlje iz kojih su došli, uglavnom u Rumunjsku i Bugarsku. Policija je već prije evakuirala ilegalni kamp u kojem je od svibnja živjelo najmanje stotinu rumunjskih Roma na području grada Saint-Etiennea. Francuska nevladina organizacija za ljudska prava  Ligue des Droits de l'Homme u svojoj je izjavi snažno osudila stigmatizaciju Roma. Kad su Rumunjska i Bugarska postale članice Europske unije, francuska vlada je građanima ovih zemalja zabranila pristup na svoje tržište rada.

Iz drugih medija

AEM