Članci s tagom: hollaback-reagiraj

 • Istraživanje o uznemiravanju na javnim mjestima

  Istraživanje o uznemiravanju na javnim mjestima

  Članice inicijative Hollaback – REAGIRAJ provode istraživanje o uznemiravanju na javnim mjestima. Istraživanjem se nastoji utvrditi učestalost ovog fenomena u Hrvatskoj, njegove osnovne karakteristike, te stavovi vezani uz uznemiravanje na javnim mjestima.

 • Zašto sam ja ta koja osjeća krivnju i sram?

  Zašto sam ja ta koja osjeća krivnju i sram?

  Ovo pišem jer od sveg srca podržavam akciju Hollaback, jer mislim da napokon treba reći i to da nije uredu, cool, fora ili frajerski dobacivati ljudima na ulici, jer mi je dosta slušanja o slučajevima premlaćivanja u parkovima i tramvajima u kojima frizura ili odjeća žrtve napadačima nije bila po volji, jer mi je zlo od činjenice da još uvijek postoji rašireno uvjerenje među frajerima da bi se žena trebala osjetit polaskanom ako ju se nazove ´malom´ ili joj se prokomentiraju grudi.

 • Spolno uznemiravanje u javnim prostorima

  Spolno uznemiravanje u javnim prostorima

  "To se događa drugima – sve dok se jednog dana ne dogodi i meni..." Takvo razmišljanje može se povezati s mnogim fenomenima, a jedno od njih zasigurno je (...)

 • Predstavljena incijativa HOLLABACK - REAGIRAJ za suzbijanje rodno uvjetovanog uličnog nasilja

  Predstavljena incijativa HOLLABACK - REAGIRAJ za suzbijanje rodno uvjetovanog uličnog nasilja

  1.travnja 2011. u Net clubu M.a.m.a. održano je predstavljanje inicijative HOLLABACK – REAGIRAJ! koja za cilj ima suzbijanje rodno uvjetovanog uličnog (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM