Članci s tagom: izlozba

 • Otvorenje izložbe Žene snimaju 2011.

  Otvorenje izložbe Žene snimaju 2011.

  U povodu obilježavanja Međunarodnog dana žena, u utorak 8. ožujka 2011. godine s početkom u 19:00 sati u galeriji Fotokluba Zagreb otvara se tradicionalna 24. po redu izložbu fotografija članica Fotokluba Zagreb pod isto tako tradicionalnim nazivom - Žene snimaju 2011. Za ovogodišnju, 24. izložbu Žene snimaju 2011. bilo je predviđeno da se svaka autorica može natjecati za sudjelovanje na izložbi kao i za nagrade s najviše četiri fotografije u boji ili crno bijeloj tehnici na slobodnu temu.

 • Bosnian Girl postala je univerzalna priča

  Bosnian Girl postala je univerzalna priča

  Pred otvaranje izložbe 'Par lijevih cipela - Povratak u stvarnost u istočnoj Europi' u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, koja tematizira uvijek aktualni odnos umjetnosti nastale u zemljama istočne Europe i recepcije na Zapadu, razgovarali smo s jednom od akterica izložbe, umjetnicom Šejlom Kamerić. Šejla Kamarić je i autorica rada Bosnian girl iz 2003, koji je stekao ikonički status među umjetničkim radovima iz postkomunističkih zemalja.

 • Izložba fotografija u Zadru "Žene na radnom mjestu"

  Izložba fotografija u Zadru "Žene na radnom mjestu"

  Prodavačice na tržnici, ribarnici i u supermarketima, zaposlene oko ručnog rada ili polja, u uredu, tvornici, na miješanju malte i na rekreaciji, osvanule su na najnovijoj izložbi poznatoga zadarskog amaterskog fotografa Pere Goića. Zabilježio ih je na ukupno 31 fotografiji i pod nazivom "Žene na radnom mjestu" izložio u Gradskoj knjižnici. Izložba ostaje otvorena do 17. travnja 2010.

 • Prikazi položaja žena

  Prikazi položaja žena

  Željka Mezić i Sanja Pribić osmislile su izložbu "Lik žene u ilustraciji, karikaturi, stripu i crtanom filmu". - Na početku je to trebala biti samo sekcijska izložba na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, ali je na kraju prerasla te okvire i dala priliku nastupa većem broju autora.

<< < 1 2 3 4 5

Stup srama

Iz drugih medija

AEM