Članci s tagom: katolici

 • Isus na brucošijadi: Vjera ispred razuma, uvijek

  Isus na brucošijadi: Vjera ispred razuma, uvijek

  Prošli vikend u Zagrebu se održala duhovna obnova za studente/ice nazvana Isus na brucošijadi . Organizirali su je pater Ike Mandurić , koji je stao u obranu (...)

 • Pobješnjele katoličke udruge protiv umjetnosti

  Pobješnjele katoličke udruge protiv umjetnosti

  U sklopu izložbe "Doista korisno znanje" postavljene u Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia u Madridu, izložen je i rad argentinskog feminističkog kolektiva (...)

 • Jadne žive radnice i fine mrtve djevojke ili o ravnopravnosti na hrvatski katolički način

  Jadne žive radnice i fine mrtve djevojke ili o ravnopravnosti na hrvatski katolički način

  Udruga B.a.B.e. reagirala je na promociju katoličkih vrijednosti koje gledamo ovih dana u hrvatskom društvu. Njihovo priopćenje prenosimo u cjelini: (...)

 • Ženska prava nigdje nisu izborena zauvijek

  Ženska prava nigdje nisu izborena zauvijek

  Jučer objavljeni rezultati europskog istraživanja vrijednosti, koje je provedeno u više zemalja, a prvi put i u Hrvatskoj, na prvi pogled djeluju zabrinjavajuće: iako (...)

 • U Hrvatskoj nema više od 30 posto katolika

  U Hrvatskoj nema više od 30 posto katolika

  Prije više od godinu dana predsjednica Ustavnog suda najavila je donošenje odluke o vjeronauku u školama, ali s tom se odlukom i dalje odugovlači. Položaj Crkve u Hrvatskoj je protuustavan i ne treba biti pravnik da bi se to shvatilo. Križevi u javnim ustanovama samo su dio decenijskog ideološkog nasilja i licemjerja onih koji nisu u stanju nekoliko dana podnijeti antiteistički slogan na jednoj tramvajskoj liniji.

Iz drugih medija

AEM