Članci s tagom: kukuriku-koalicija

 • Ekstremna desnica u klupama Europskog parlamenta

  Ekstremna desnica u klupama Europskog parlamenta

  Rezultati jučerašnjih izbora za Eurospki parlament za Hrvatsku izgledaju ovako: nakon što su prebrojani svi glasovi koalicija okupljena oko HDZ-a skupila je 6 mandata, (...)

 • Objavljene prve kandidacijske liste za EU izbore

  Objavljene prve kandidacijske liste za EU izbore

  Kako se bliže izbori za europski parlament tako su političke stranke i koalicije počele objavljivati liste kandidata i kandidatkinja. U subotu smo saznali/e kako će (...)

 • Na pola puta s polovičnim informacijama

  Na pola puta s polovičnim informacijama

  Kukuriku koalicija objavila je dvogodišnju rekapitulaciju (ne)uspjeha svoje Vlade nazvanu Pola puta . Kako šef Kukuriku koalicije i aktualni premijer iskazuje ponos (...)

 • Dvoličnost HDZ-a i bezličnost Kukuriku koalicije

  Dvoličnost HDZ-a i bezličnost Kukuriku koalicije

  Kako se približava kraj predizborne kampanje, teško se oteti dojmu da nijedna opcija nema, ili ne želi iznijeti, jasnu ideju o tome na koji će se način nositi s (...)

 • Žene Kukuriku koalicije blizu su saborskih klupa

  Žene Kukuriku koalicije blizu su saborskih klupa

  Kukuriku koalicija kandidirala je 30% žena. Na njihovim se listama našao niz kandidatkinja koje su bile saborske zastupnice u prošlom mandatu. Njih smo već predstavljale kao zastupnice te sve informacije o njima možete pronaći ovdje! Redom predstavljamo one kandidatkinje koje do sada nisu imale čast sjediti u Hrvatskom saboru.

 • Građanski nadzor vlasti biti će nužan

  Građanski nadzor vlasti biti će nužan

  U dvorani HND-a održana je 21.11.2011. javna tribina organizacija civilnoga društva okupljenih u Platformi 112 -Za Hrvatsku vladavine prava s predstavnicima i predstavnicama nekoliko stranaka, koalicija i nezavisnih lista koje izlaze na parlamentarne izbore 2011. Rasprava je pokazala da će, ma kako saziv novog Sabora izgledao, jaki građanski i medijski nadzor biti i nadalje nužan korektiv vlasti. 

 • Ipak se kreće?!

  Ipak se kreće?!

  Nakon što je u javnost puštena prva verzija Plana 21, odmah je posebice od strane SDP-ovih žena, bilo jasno rečeno da će se Plan nadopuniti pitanjima važnima za žene, odnosno da će se unijeti i rodna perspektiva. I uistinu, gledajući kroz "rodne naočale" Plan 21 izgleda bolje u odnosu na prvu verziju (a o kojoj smo pisale ne suviše pohvalno).

 • HDZ 22%, Kukuriku koalicija 30%

  HDZ 22%, Kukuriku koalicija 30%

  Hrvatska demokratska zajednica objavila je svoje izborne liste i što se tiče zastupljenosti žena nema velikog pomaka u odnosu na 2007. godinu kada je na listama bio udio od 19,48%. Na ovogodišnjim HDZ-ovim listama svoje je mjesto našla 31 žena što je udio od svega 20,9%. Objavljene su i cjelovite liste Kukuriku koalicije. Ukupno gledajući liste Kukuriku koalicije imaju 30% žena.

 • Stand-up seksizam

  Stand-up seksizam

  Odgovorite iskreno. Nije li vam preko glave tog nasrtljivog feminizma, baba koje se svugdje guraju s tim svojim žestokim lezbo-gardom, s tim svojim metlastim (...)

 • Trebamo državu koja štiti, a ne državu koja dopušta

  Trebamo državu koja štiti, a ne državu koja dopušta

  U Centru za LGBT ravnopravnost smatraju kako je zamagljivanje LGBT pitanja u Planu 21 u politiku "slobode životnog stila" posve razočaravajuće jer nikome ništa ne znači, neodređeno je, i zvuči kao da se obraćaju kakvom institutu za filozofiju. "Mi trebamo državu koja štiti, a ne državu koja 'dopušta'. Nova Vlada treba aktivno promovirati ljudska prava, a to znači i LGBT ljudska prava, ženska ljudska prava itd.."

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM