Članci s tagom: liderice

 • Meaza Ashenafi je prva predsjednica vrhovnog suda u Etiopiji

  Meaza Ashenafi je prva predsjednica vrhovnog suda u Etiopiji

  Etiopija je u zadnjih mjesec dana napravila značajne korake ka rodnoj jednakosti u zemlji. Naime, 16. listopada premijer Abiy Ahmed na ministarske je pozicije (...)

 • Iako su žene bolje liderice, muškarci su i dalje traženiji

  Iako su žene bolje liderice, muškarci su i dalje traženiji

  Ketchum je jedna od vodećih svjetskih agencija za odnose s javnošću koja je po treći put provela studiju " Ketchum Leadership Communication Monitor (KLCM) " (...)

 • Mlade žene aktivno mijenjaju regiju!

  Mlade žene aktivno mijenjaju regiju!

  Nakon seminara, radionica i treninga u vlastitim zemljama, sudionice projekta Mlade žene - agentice pozitivnih promjena iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i (...)

 • Dalaj Lama kaže da su žene liderice milosrdnije

  Dalaj Lama kaže da su žene liderice milosrdnije

  Kao hinduistica, često razmišljam o tome da ako bih poželjela slijediti neku drugu religiju, da bi to bio budizam – i ne samo zato što bi možda mogla zagrliti (...)

 • Ravnopravne! Sudjelovanje žena u odlučivanju na lokalnoj razini

  Ravnopravne! Sudjelovanje žena u odlučivanju na lokalnoj razini

  U Hrvatskoj imamo samo jednu županicu od ukupno 20 biranih župana, šest gradonačelnica od 127 biranih gradonačelnika i 21 načelnicu od 429 načelničkih mjesta, dok je u (...)

 • Žene i šoldi vladaju svitom

  Žene i šoldi vladaju svitom

  Ada Damjanac rođena je u Puli 1956. godine. Osnovnu školu i Gimnaziju završila je u Puli, gdje 1976. godine završava Pedagošku akademiju kao najbolja studentica (...)

 • IBM imenovao je prvi put ženu za predsjednicu uprave

  IBM imenovao je prvi put ženu za predsjednicu uprave

  Virginia Rometty, trenutačno je viša potpredsjednica, a funkciju predsjednice uprave preuzet će od sadašnjeg predsjednika Sama Palmisanoa u siječnju iduće godine. Palmisano je na vrhu kompanije još od 2002. godine. Oboje ovih visokopozicioniranih direktora pomogli su IBM-u kako u prodaji osobnih računala tako i u prodaji softvera i suluga. Rometty ima 54 godine i poznata je pod nadimkom Ginni.

 • Tko su najmoćnije žene svijeta

  Tko su najmoćnije žene svijeta

  Prema ovogodišnjoj Forbesovoj listi najmoćnijih žena svijeta čelnu poziciju čvrsto drži njemačka kancelarka Angela Merkel, koja je upravo ovaj tjedan posjetila Hrvatsku. Drugu poziciju zauzela je američka državna tajnica Hillary Clinton, dok je treća na ovoj prestižnoj listi brazilska predsjednica Dilma Rousseff.

 • Žena prvi put na čelu New York Timesa

  Žena prvi put na čelu New York Timesa

  New York Times objavio je u četvrtak da dosadašnji glavni urednik Bill Keller odlazi s tog položaja te da će ga zamijeniti Jill Abramson, prva žena koja će preuzeti tu dužnost u povijesti toga dnevnika utemeljenog prije 160 godina. Jill Abramson (57) radi u New York Timesu od 1997., a Kellerova zamjenica bila je od 2003. godine. Prethodno je vodila dopisništvo NYT-a u Washingtonu.

 • Jadranka Kosor jedna od 11 svjetskih liderica na listi časopisa Vanity Fair

  Jadranka Kosor jedna od 11 svjetskih liderica na listi časopisa Vanity Fair

  Popularni američki magazin Vanity Fair u tekstu pod naslovom "Upoznajte vaše ženske svjetske vođe" nabrojao je 11 žena koje u ovom trenutku obilježavaju svjetsku političku scenu. Na ovoj listi našla se i hrvatska premijerka Jadranka Kosor koja je u nekoliko rečenica opisana kao nagrađivana novinarka koja je karijeru započela 1971. tijekom Hrvatskog proljeća, pokreta koji se borio za veća prava Hrvatske koja je tada bila dio Jugoslavije, a prva hrvatska premijerka postala je nakon ostavke njezinog prethodnika Ive Sanadera prošle godine.

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM