Članci s tagom: medjimurje

 • Školovanjem do radnog mjesta

  Školovanjem do radnog mjesta

  Projekt "Poduzmi pozitivne korake za postizanje jednakosti pri zapošljavanju žena" ušao je u novu fazu te se 31 Međimurka vratila u školske klupe. "Nakon završetka obrazovanja, a u kombinaciji s radionicama, kao i grupnim i individualnim savjetovanjem nadamo se da će ove žene naći svoje mjesto pod Međimurskim suncem te steći ekonomsku neovisnost koju zaslužuju." navodi se u priopćenje udruge Zora.

 • Zbog Roma djecu upisuju u druge škole

  Zbog Roma djecu upisuju u druge škole

  Macinečka škola zbog obližnjeg naselja Parag pretežno je romska. Na jesen će je pohađati 320 Roma i 130 Hrvata. U nižim razredima omjer je još izraženiji, 220 je Roma, a 35 Hrvata. Ravnateljica Božena Dogša dosad je šačicu hrvatske djece grupirala u jedan miješani razred s Romima, koji su i u tom razredu često bili većina. Ostala dva ili tri odjeljenja bila bi čisto romska. No nakon ožujske presude Suda za ljudska prava u Strasbourgu, koji je odlučio da su čisti romski razredi u Macincu, Podturnu i Orehovici diskriminacija, javio se problem.

 • "Zahvaljujući iskustvima i sudbinama tisuća žena, ja danas imam mogućnost kandidirati se za predsjednicu države"

  "Zahvaljujući iskustvima i sudbinama tisuća žena, ja danas imam mogućnost kandidirati se za predsjednicu države. Nisam ovdje da bi govorila kako su žene pametnije i (...)

 • NERAVNOPRAVNOST:Malo žena na listama za Međimurje

  U izbornoj utrci za međimurskog župana sudjelovat će pet kandidata, odreda muškarci. Samo dvije žene Dovoljno potpisa skupili su Branimir Bunjac uime HSR-a, (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM