Članci s tagom: ministarstvo-gospodarstva

 • Nezaposlene žene sa 55 godina ostaju bez ikakvih primanja

  Nezaposlene žene sa 55 godina ostaju bez ikakvih primanja

  Kako se nemušto donošenje zakona koji se međusobno "tuku" zna nehumano poigrati s ljudima, pokazuje i primjer žena koje imaju 32 godine radnog staža i primaju naknadu zbog privremene nezaposlenosti. Na nju imaju pravo sve dok ne nastupi neka od zakonskih okolnosti zbog kojih to pravo može prestati, a uvjet za prijevremenu starosnu mirovinu jedan je od njih. Svakoj od tih žena 55. rođendan država "čestita" na način da im naknadu ukida.

 • "Trudnoća nije bolest"

  "Trudnoća nije bolest"

  Sabor je započeo raspravu o prijedlogu Zakona o radu, a zastupnicima se po prvi puta obratio novi ministar gospodarstva Đuro Popijač. Između ostalog ministar je kazao kako europske direktive onemogućuju potpunu zabranu noćnog rada za trudnice. Naglasio je da trudnoća nije bolest te da liječnici trebaju utvrditi individualno zdravstveno stanje trudnica. Stav NHS-a o ZOR-u pročitajte ovdje!

 • Milijun eura za zapošljavanje žena

  Milijun eura za zapošljavanje žena

  Najnoviji podaci potvrđuju da su žene obrazovanije od muškaraca, no slabije su plaćene te ih je više među nezaposlenima. Kako bi se ta slika počela mijenjati, svakako će pomoći i ovih dana raspisan natječaj u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva kojim će se dodjeljivati bespovratna sredstva u okviru projekta "Žene na tržištu rada".

Stup srama

Iz drugih medija

AEM