Članci s tagom: nenasilje

 • 'Malo po guzi' - Zašto odgoj djece mora izaći iz privatne sfere?

  'Malo po guzi' - Zašto odgoj djece mora izaći iz privatne sfere?

  Kada sam prošli tjedan šetala Trgom, za oko mi je zapela mlada žena koja je sa sobom vodila svog sinčića od 3 ili 4 godine. Hodali su ispred mene sve dok se dečkić (...)

 • U Osijeku mural u znak sjećanja na Josipa Reihl - Kira

  U Osijeku mural u znak sjećanja na Josipa Reihl - Kira

  U znak sjećanja na Josipa Reihl-Kira , načelnika osječke policije koji je u ljeto 1991. ubijen zbog svojih mirovnih napora, na napuštenom osječkom zidu naslikan je (...)

 • GOOD Inicijativa: NE militarizaciji u hrvatskim školama

  GOOD Inicijativa: NE militarizaciji u hrvatskim školama

  Priopćenje GOOD Inicijative prenosimo u cijelosti. U jeku kritika na kurikularnu reformu, osobito na predloženi kurikulum povijesti, kao i s obzirom na (...)

 • Hanan Al-Hroub: Veliko palestinsko NE nasilju

  Hanan Al-Hroub: Veliko palestinsko NE nasilju

  Usred sivila koje se nad Izraelom i Palestinom nadvilo u posljednjih godinu dana, svjedokinje smo poplava vijesti o nikad goroj situaciji (ako se takvo što može (...)

 • Stop militarizaciji hrvatskog društva - ne vojnom roku, ne vojnoj paradi!

  Stop militarizaciji hrvatskog društva - ne vojnom roku, ne vojnoj paradi!

  S obzirom na zabrinjavajuće pojave militarizacije našega društva u zadnjih nekoliko mjeseci koje su kulminirale ovotjednim raspravama o navodnom ponovnom uvođenju (...)

 • Pisati o slobodi bez da ju pokušamo živjeti je samozavaravanje

  Pisati o slobodi bez da ju pokušamo živjeti je samozavaravanje

  Peter Gelderloos je zagovornik anarhizma i pisac iz Virginije. Neki njegovi naslovi su How Nonviolence Protects the State , Consensus , Anarchy Works , The (...)

 • Dodjela mirovne nagrade i priznanja Krunoslav Sukić

  Dodjela mirovne nagrade i priznanja Krunoslav Sukić

  Osječki Centar za mir, nenasilje i ljudska prava dodijelio je ovogodišnje mirovne nagrade i priznanja Krunoslav Sukić. Ovogodišnji dobitnici i dobitnica (...)

 • Dodijeljene nagrade "Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost"

  Dodijeljene nagrade "Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost"

  U POVODU Međunarodnog dana tolerancije danas je u Staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu treću godinu za redom održana svečanost dodjele nagrade "Luka Ritz - Nasilje (...)

 • Danas je Međunarodni dan mira

  Danas je Međunarodni dan mira

  Donosimo izjavu Centra za mirovne studije (CMS) povodom Međunarodnog dana mira koji se već 30 godina diljem svijeta održava 21. rujna. Također CMS poziva sve zainteresirane da danas u 19 sati dođu u kino Grič na predstavljanje nadolazećeg programa Mirovnih studija, premijerno prikazivanje dokumentarnog filma "Tražili smo radnike, a dobili smo ljude" te predstavljanje publikacije: Imagi_nacija: Građanski identiteti i prava.

 • Nagrada Krunoslav Sukić pripala Jadranki Reihl Kir

  Nagrada Krunoslav Sukić pripala Jadranki Reihl Kir

  Centar za mir, nenasilje i ljudska prava - Osijek je 2009. godine utemeljio Nagradu za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudska prava Krunoslav Sukić, u čast mirovnog aktivista i humaniste. Nagrada je za 2010.godinu dodjeljena Jadranki Reihl Kir. Priznanje za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava Krunoslav Sukić dobila je Ana Matijević, a priznanje za nenasilnu akciju dobila je inicijativa Ne damo Varšavsku.

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM