Članci s tagom: nobelova-nagrada-za-mir

 • Malala dobila Nobelovu nagradu za mir

  Malala dobila Nobelovu nagradu za mir

  Pakistanska djevojka Malala Jusafzai i indijski borac za prava djece Kailash Satyarthi ovogodišnji su zajednički dobitnici Nobelove nagrade za mir, objavio je u Oslu (...)

 • Odlazak ikone pomirbe i borbe protiv diskriminacije

  Odlazak ikone pomirbe i borbe protiv diskriminacije

  Nelson Rolihlahla Mandela , bivši predsjednik Južnoafričke Republike i ikona borbe protiv rasističkog društvenog uređenja, apartheida preminuo je u četvrtak, u 95. (...)

 • Heroine Nobelove nagrade za mir

  Heroine Nobelove nagrade za mir

  Definicija mira kaže da je to stanje harmonije bez konflikata. Karakterizira ga nenasilje i sloboda od straha od nasilja. Shvaća se kao odsutnost neprijateljstva i (...)

 • MALALA FAVORITKINJA ZA NOBELOVU NAGRADU ZA MIR

  MALALA FAVORITKINJA ZA NOBELOVU NAGRADU ZA MIR

  Glavna favoritkinja Nobelove nagrade za mir 2013. je 16-godišnja Malala Yousafzai, koju su prošle godine talibani ranili u glavu, jer je zastupala pravo žena i (...)

 • Putin nominiran za Nobelovu nagradu za mir jer 'aktivno promiče rješenje svih sukoba na svijetu'

  Putin nominiran za Nobelovu nagradu za mir jer 'aktivno promiče rješenje svih sukoba na svijetu'

  Ruski predsjednik Vladimir Putin nominiran je za Nobelovu nagradu za mir, prenosi danas većina stranih i domaćih medija. Naime, Putina je nominirala skupina (...)

 • Tri dobitnice Nobelove nagrade za mir

  Tri dobitnice Nobelove nagrade za mir

  Ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir dijele tri žene: Ellen Johnson Sirleaf i Leymah Gbowee iz Liberije i Tawakul Karman iz Jemena za njihovu nenasilnu borbu, za sigurnost žena, za ženska prava i veliki doprinos u izgradnji mira. Tko su ove tri žene i zašto su baš one izabrane za ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir?

 • Mikrokrediti, a ne rat za naftu

  Mikrokrediti, a ne rat za naftu

  Nobelova nagrada za mir uvijek izaziva polemike. Tako je bilo i prošle godine, kada ju je dobio Barack Obama prije nego ju je zaslužio. Ove godine opet bi moglo biti (...)

Iz drugih medija

AEM