Članci s tagom: privatizacija

 • Kako smo živjele i preživjele

  Kako smo živjele i preživjele

  Ovo je posljednji u seriji od šest tekstova 'Adrio bella', o zadarskoj industriji i prošlosti i sadašnjosti Tvornice za preradu i konzerviranje ribe Adria.

 • 'Iza Bagatovog nebodera, kod bivšeg SAS-a'

  'Iza Bagatovog nebodera, kod bivšeg SAS-a'

  Toplo je ljeto, dani su dugi. Tek se uspostavila avionska linija Pariz-Zadar. Konobar u hotelu Slavija, Ivan Rančić, pronašao je i Talijanu Francescu (...)

 • Indija: 180 milijuna radnika i radnica na ulicama

  Indija: 180 milijuna radnika i radnica na ulicama

  Početkom rujna više od 180 milijuna radnika i radnica napustilo je svoja radna mjesta i izišlo na ulice Indije, čime je taj generalni štrajk postao najveći ikada (...)

 • Otpeglajte od Kamenskog

  Otpeglajte od Kamenskog

  Da Kamensko i njegove Radnice sustavno služe populističkom PR-u naših političara i političarki, toga bi već većina ljudi u Republici Hrvatskoj trebala biti svjesna.

 • Patka je podvaljena, ovaj, potpisana

  Patka je podvaljena, ovaj, potpisana

  U Beogradu je danas potpisan Ugovor o zajedničkom ulaganju u projekt "Beograd na vodi", čija je vrijednost oko 3,5 milijardi eura. Ugovor su potpisali potpredsjednica (...)

 • Prosvjetni radnici/ice: višak ste!

  Prosvjetni radnici/ice: višak ste!

  Prosvjetni radnici/ice u Srbiji, koji s minimumom procesa rada štrajkaju već pet mjeseci, najavljuju radikalizaciju protesta tako što će sutra potpuno obustaviti rad (...)

 • Polagana smrt sisačke industrije

  Polagana smrt sisačke industrije

  Sisak je grad duge povijesti. Oduvijek se u njemu živjelo, trgovalo, proizvodilo. Kako to u životu biva, nekad s boljim uspjehom, a nekad s lošijim.

 • Imate za kapitaliste, a nemate za radnike i radnice?

  Imate za kapitaliste, a nemate za radnike i radnice?

  Inicijativa Radnička fronta prosvjedom se u središtu Zagreba suprotstavila privatizaciji Imunološkog zavoda ocjenjujući da bi se njome uništilo tvrtku od javnog (...)

 • Pokojnici i pokajnici zadarske industrije

  Pokojnici i pokajnici zadarske industrije

  Svima koji su neko vrijeme svog života proveli u Zadru ili mu posvetili imalo pažnje, jasno je vidljivo kako je Zadar grad turizma, čija bi se današnja realnost mogla (...)

 • Nada Dimić - dvostruka kolektivna amnezija

  Nada Dimić - dvostruka kolektivna amnezija

  Sljedeće subote, 13. rujna u 11 sati u sklopu Urban Festivala13 Natrag na trg! Zagrebački trgovi ne pamte žene bit će organizirana dvosatna šetnja užim centrom (...)

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM