Članci s tagom: ptsp

 • Žrtve silovanja prepuštene same sebi

  Žrtve silovanja prepuštene same sebi

  I dva desetljeća nakon rata u BiH, žrtve silovanja su prepuštene same sebi. Pravosudni procesi su spori, a vlast, kako sada stvari stoje, nema namjeru ozbiljnije se (...)

 • Vrijeme je za razgovor

  Vrijeme je za razgovor

  Preko jesenskih praznika me posjetila majka iz Kalifornije u New Yorku, gdje studiram. Nazvali su ju večer prije i rekli da joj kćer ima suicidalne misli i da ju treba (...)

 • Meditacija kao način nadilaženja PTSP-a

  Meditacija kao način nadilaženja PTSP-a

  CNN-ova voditeljica Soledad O'Brian predsjedala je konferencijom koja je okupila niz istaknutih žena  koje su raspravljale o tome može li meditacija pomoći u liječenju tjeskobe, depresije i sklonosti samoubojstvu kod žena i djevojaka koje su proživjele traumu. Konferencija je bila usredotočena na  znanstvena istraživanja i studije koje se provode o jednoj vrsti meditacije koja se pokazala kao obećavajući lijek protiv PTSP-a. Radi se o tehnici transcendentalne meditacije (TM).

 • Silovanje traumatičnije od terorizma

  Silovanje traumatičnije od terorizma

  Žrtve silovanja često pate od većeg stupnja posttraumatskoga stresnog poremećaja nego žrtve rata ili terora, otkriva nova studija. "Žrtve silovanja jedine su žrtve traume koje su okrivljene za ono što im se dogodilo", izjavila je autorica studije dr. Avigal Mor.  Kod žrtava s drugim traumama- nitko ne sumnja u činjenicu da su žrtve i nitko ne propituje njihovu potrebu za podrškom.

Iz drugih medija

AEM