Članci s tagom: queer-aktivizam

 • Sedma Merlinka u Sarajevu!

  Sedma Merlinka u Sarajevu!

  Sarajevski otvoreni centar od 7. do 9. veljače organizira sedmi Međunarodni festival queer filma "Merlinka" u Sarajevu. Uz Sarajevo, festival se već deset godina (...)

 • Šetnja u našim cipelama

  Šetnja u našim cipelama

  Sarajevski otvoreni centar u suradnji s Goethe-Institutom Bosne i Hercegovine , u petak 28.09. u 18:00 sati organizira obilježavanje 10 godina LGBTI (...)

 • 'Merlinka je festival slobode queer osoba'

  'Merlinka je festival slobode queer osoba'

  Završena je peta Merlinka, a dok već odbrojavamo do januara 2018. godine, u isto vrijeme sumiramo utiske i shvaćamo da je Merlinka postala važan događaj za LGBTI osobe (...)

 • Queer film festival stiže u Ugandu

  Queer film festival stiže u Ugandu

  Uganda je jedno od najmanje sigurnih mjesta za lezbijke, gej, biseksualne ili transseksualne osobe na svijetu. Ipak, to nije zaustavilo grupu aktivista i aktivistkinja (...)

 • Više od 10.000 sudionika/ca 15. Prajda: Želimo slobodno i ponosno društvo!

  Više od 10.000 sudionika/ca 15. Prajda: Želimo slobodno i ponosno društvo!

  U jubilarnoj, 15. Povorci ponosa LGBTIQ osoba i obitelji u Zagrebu, 11. lipnja, sudjelovalo je više od 10.000 tisuća ljudi. Povorka se održala pod sloganom 'Još (...)

 • Izrael kao primjer pinkwashinga - manipulacija LGBT pravima

  Izrael kao primjer pinkwashinga - manipulacija LGBT pravima

  Termin pinkwashing originalno se koristio za identifikaciju korporacija koje su se predstavljale kao one koje vode brigu o oboljelima od raka dojke, dok su zapravo (...)

 • 'Krenimo od onog što je dobro'

  'Krenimo od onog što je dobro'

  Ako ste nedavno šetali beogradskim ulicama, mogli ste primijetiti zanimljive poruke koje su ostavljene po cijelom gradu. U šaljivom duhu, dvosmislene, ali i dovoljno (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM