Članci s tagom: revolucija

 • Prosvjedi u Turskoj odnijeli su i treći život

  Prosvjedi u Turskoj odnijeli su i treći život

  Prosvjedi u Turskoj odnijeli su i treći život - jedan aktivist podlegao je ozljedama u bolnici nakon što je u Ankari ranjen u glavu tijekom sukoba s policijom.

 • Što trebate znati o prosvjedima u Turskoj?

  Što trebate znati o prosvjedima u Turskoj?

  Izvor prosvjeda bio je plan za uništenje Gezi parka, jednog od rijetkih preostalih zelenih površina u središtu euruopskog dijela Istanbula.

 • Duga povijest utopijske feminističke književnosti

  Duga povijest utopijske feminističke književnosti

  "Utopijska feministička književnost ne postoji", ustvrdila je radikalna feministkinja Shulamith Firestone u svom romanu Dijalektika spola davne 1970. (...)

 • Djevojački vodič kroz čileansku revoluciju

  Djevojački vodič kroz čileansku revoluciju

  Koliku cijenu plaćaju obitelji revolucionara za idealizam svojih voljenih i vrijedi li to uopće? U svojim memoarima, Nešto žestoko: Meomoari kćeri revolucije, (...)

 • Novi Ustav ograničava elementarna ljudska prava ženama i djeci

  Novi Ustav ograničava elementarna ljudska prava ženama i djeci

  Nacrt ustava koji je odobren od strane egipatske konstitucionalne skupštine kojom prevladavaju islamisti obiluje nedostacima kad je u pitanju zaštita ljudskih prava.

 • Sudanske žene na čelu revolucije

  Sudanske žene na čelu revolucije

  Oko 2000 godina prije sadašnjosti, za vrijeme nubijske dinastije, Sjevernim Sudanom vladale su žene, uključujući kraljicu Kandaku , slavljenu zbog svoje snage.

 • Ženska "Zelena" Revolucionarna garda uključuje se u libijski ustanak protiv NTC-a

  Ženska "Zelena" Revolucionarna garda uključuje se u libijski ustanak protiv NTC-a

  Tijekom jučerašnjeg dana na nekoliko internet portala prenesena je vijest kako je pro-Gadafijeva Ženska "zelena" revolucionarna garda objavila proglas da se uključuje u libijski ustanak protiv NTC-a. National Transitional Council (NTC) ili u prijevodu Nacionalno tranzicijsko vijeće de facto je vlada Libije. Osnovano je 27. veljače 2011. kao "političko lice revolucije" i oformilo je Privremenu vladu. Međutim, nakon pada Gadafija, sukobi u Libiji i dalje traju.

 • Godišnjica egipatske revolucije

  Godišnjica egipatske revolucije

  Prije godinu dana, točnije 25. siječnja 2011. započela je egipatska revolucija kada se na tisuće Egipćana okupilo na kairskom trgu Tahrir zahtijevajući ostavku (...)

 • Što zapravo hoće taj narod? I kako to ostvariti?

  Što zapravo hoće taj narod? I kako to ostvariti?

  "Okupacija" zagrebačkog glavnog trga, po uzoru na svjetski pokret Occupy Wall Street (OWS) trajala je kratko, samo nekoliko sati. Narodni plenum koji je trebao (...)

 • Robovska sloboda

  Robovska sloboda

  Nikada nije bilo lakše, a istovremeno teže - biti revolucionar/ka . Suvremena zapadna društva danas imaju zajamčena i propisana elementarna ljudska prava u (...)

<< < 1 2 3 4 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM